Ma 2024. március 19., kedd, József és Bánk napja van. Holnap Klaudia napja lesz.

Szavazás

Te hogyan várod leghelyesebben Krisztus eljövetelét?
 

Lelki élet

Keresztény tabuk

News image

  Nem csak a keresztényeknél, hanem más vallásoknál is megfigyelhető, hogy vannak témák, amiről erkölcstelenség...

Bővebben

Az ige

News image

Keresztény gyülekezetben igen gyakran használt szó, az „ige”. A Biblia szavait nem csak a...

Bővebben

A mi Bibliánk

News image

Már meg sem lepődök, amikor egy állítólagos istenhívő ember a Biblia hitelességét, tartalmát vonja...

Bővebben

Keresztény csapda

News image

Minden vallásnak megvan a maga gyengesége. Vannak olyan vallások, amelyek a kereszténységnél jóval több...

Bővebben

More in: Lelki utak, Téveszmék, Bizonyosságok, Gyógytanácsok, Ördögi játékok

Egészség

A gyógyító megbocsátás

News image

A legtöbb ember fejében a megbocsátás szó kapcsán olyan ember jut eszébe, akire haragszik,...

Bővebben

A gyógyító ima

News image

Amikor az ember megbetegszik, gyakran Istenhez fordul segítségül. Van, akinek meghallgattatik és van, és...

Bővebben

Lélek szerinti gyógyulás

News image

A lélek szerinti gyógyulás a legnemesebb, mivel nemcsak a test gyógyulását idézi elő, hanem...

Bővebben

A test szerinti gyógyulás

News image

Ha egy test megbetegszik, a gyógyulásra igen sok lehetősége van. Lehetőség van lélek szerinti...

Bővebben

More in: Lelki egészség, Testi egészség

Életmód

Az ünnep

News image

Napjainkban a naptár minden egyes bejegyzésére jut egy, vagy több olyan dolog, amelyről az...

Bővebben

Feng Shui ítélete

News image

Az ember egykor szabad volt és éppen ezért boldog is. A (fél)tudás tette rabbá és...

Bővebben

21 nap

News image

Első indiai utam során történt mindaz, amit elmesélek Nektek. Remélem, hogy hasznos tapasztalat lesz mindannyiótoknak,...

Bővebben

Hajfestés

News image

Naponta találkozom olyan reklámokkal az utcák plakátjain, a kirakatokban, a médiában, amelyek különböző hajfestési technikákat...

Bővebben

More in: Táplálkozás, Sport, szabadidő, otthon, Munka, hivatás, Szépségápolás

Kapcsolatok

A párkapcsolatok sikere

News image

A hamis próféták szerint egy párkapcsolat sikerét a horoszkóp határozza meg, akkor lehet tartós,...

Bővebben

A „keresztény hódítás”

News image

A cím természetesen új fogalom a keresztény szótárban, valójában azt akarja sugallni, hogy miképpen...

Bővebben

Szexuális védelem

News image

Sok hívő ember számára okoz kételyt, hogy eldöntse, bűn-e a szexuális életben a védekezés. Ebben a...

Bővebben

Társkeresés

News image

Tegnap nézem a Fókuszt a TV-ben és számomra nem megdöbbentő hír hangzik el. Magyarország legnagyobb...

Bővebben

More in: Közösségek, Párkapcsolatok, Felebarátság, Család

Napi bölcsesség

Hitetlen ember esetében az idő az ördög malmára hajtja a vizet, hívő embert azonban az idő sem tántorítja el legfontosabb erkölcsi kincseitől. Így aztán aki a holnapban remél boldogságot elbukik, aki minden nap Isten mellett dönt, és folyton törekszik, az felemeltetik.

Napi dilemma

Minden nap eldöntheted, hogy az egész világnak meg akarsz-e felelni, s eközben inkább vállalod, hogy elveszted önmagadat, vagy csak a belső boldogság elhívásnak akarsz megfelelni, így a fél világ gyűlölni fog, de élni fogsz.

Keresztény csapda PDF Nyomtat Email
Írta: Administrator   
2011 június 24. (péntek) 13:43

Minden vallásnak megvan a maga gyengesége. Vannak olyan vallások, amelyek a kereszténységnél jóval több tanítást ismernek Istenről, de nem fogadtál el Krisztust megváltóul. A keresztények többségének viszont az a legnagyobb gyengesége, hogy bár vallja Krisztus megváltó mivoltát, de nem keresi, nem szomjazza az igazságot.

Az igazság nem keresése folyamán aztán csapdába esik a lélek, mivel megváltottságával kapcsolatban hamis biztonságérzet alakul ki. Sok emberi szellem menetelt már a pokolba, akik azt gondolták, hogy Krisztus megváltotta őket, de a megváltás tanúbizonysága nem volt meg bennük. Pápák, papok, egyházi tanítók, és sok hívő tölti örökkévaló szenvedését a lélek tüzes mélységében a kereszténycsapda miatt. Ez a cikk azért íródott, hogy felrázzon az illúzióból.

A kereszténység egyik fő csapdája az, hogy azt gondolják, hogy azért mert Krisztus megváltotta bűneiket, a bűneikkel együtt élve fognak bemenetelni a mennyországba. Ez egy igen nagy illúzió, hiszen Krisztus maga is kijelentette: „Ne gondoljátok, hogy azért jöttem, hogy érvénytelenné tegyem a törvényt, vagy a próféták tanítását. Nem azért jöttem, hogy érvénytelenné tegyem, hanem, hogy betöltsem azokat” /Mt. 5.17/. Ehelyett azt hirdette, hogy „Térjetek meg, mert elközelített a mennyek országa” /Mt. 3.17/.

Sok önjelölt megtérővel beszélgettem már, annyira ragaszkodott szavával ahhoz, hogy megtért, hogy elutasította magától a segítséget. Ugyanakkor a „megtérésük” után 1 héttel, vagy 1 hónappal ugyanúgy visszaestek az alkohol, vagy a drog függőségébe, újra megcsalták párjukat, stb.. Sok keresztényt láttam, hogy meggyónta bűneit a mise előtt, a mise után pedig ismét folytatta a gonoszságait: pletykát, rágalmazást, rosszindulatot. Megtérni annyit jelent, hogy elfogadom, hogy boldogságom csak Istenben lehet, felismerem, hogy a bűn ettől elválaszt, és mindent megteszek attól a naptól kezdve, hogy Istennel egysége kerüljek. A fentiek azt jelentik, hogy folyton-folyvást keresem az igazságot, az alapján folyamatosan tökéletesítem a szellemem, hiszen az az elhívás: „Ti azért legyetek tökéletesek, mint ahogy mennyei atyátok tökéletes” /Mt. 5.48/ Értsd meg, hogy helyes cél és helyes törekvés nélkül, nincs megtérés. Önmagam tökéletesítése pedig azt jelenti, hogy az általam felismert, vagy elfogadott igazságok alapján megbocsátom azt, amit azok ellen elkövettem, és többé nem követem el őket.

Lássuk ezek után a keresztény csapda megnyilvánulásait, hogy felismerjétek azokat és képesek legyetek felismerni az ördög munkáját:

  • Akkor és csak akkor van helyes hited Istenben, ha annak jó gyümölcsei folyamatosan teremnek. Ha néha kapsz valamit az élettől, örülsz, máskor azonban, amikor veszteség ér sírsz. Ha a fájdalom bármikor is megérint, biztosan gyenge vagy lélekben, ideje keresned az igazságot, mert a hitet összekevered a vágyaiddal, vagy a félelmeiddel.
  • Isten minden igéje, egyetlen egy végső igazságot ír le, ha az igéket egymástól függetlenül kezeled, soha nem látsz világosságot.
  • Isten igéjének nem az állandó ismételgetése segít neked leginkább – bár kétségkívül hasznos lehet az is-, hanem a megértése. Amilyen információt feldolgozol és megértesz, azt az ördög nem veheti el tőled.
  • Nem lát világosságot az a keresztény, aki az igét arra használja, hogy másoknak tükröt mutasson, és nem arra, hogy általa felemelje az embert lelki mélységéből. Azt is elkerüli a fényt, akik feleslegesen vitatkoznak az ige értelmén és nem az motiválja, hogy az ige minden aspektusát megértse.
  • Krisztus nem azt mondta, hogy ne keress és na tanulj igazságokat mástól, hanem azt hogy mielőtt azt befogadod, mérd meg azt. Azt az igazságot fogadd el, amely a test és az illúzió alóli felszabadulást szolgálja és ne azt, amelyik utat mutat, hogy abban hogyan tudsz könnyebben ellavírozni.
  • Aki keresztény vakságában nem veszi észre Krisztus küldöttét, nem lesz elpecsételve sem az életre, sem az elragadtatásra. Példának okáért, aki Isten két tanújának /Jel. 11.3-13/ és/vagy a négy angyalnak /Jel. 7-17/, aki elpecsételi a választottakat az elragadtatásra, ellenáll, nem juthat be a mennyek országába.
  • Krisztus nem mentesített a bálványimádás alól, aki szobrok, képek, vagy egyéb ember által készített tárgyak előtt hajlongnak, imádkoznak, nem látnak világosságot. Az sem lát világosságot, aki szentekhez (kivéve: Isten, Krisztus) imádkozik. Sok szent került pokolra, ahogy az a pápa is, aki őket szentté avatta, mivel Isten szemében egy ember sem lehet szent, csak aki legyőzi a Sátánt. A szenté avatás ördögtől való dolog, mivel Isten ezt a kegyelmet saját hatókörében hagyta, ugyanis nem az a szent, aki jót cselekedett, hanem az, ki felszabadult a testi élet és az illúzió rabságából.
  • Aki a nem Isten által parancsolt ünnepekhez, hagyományokhoz, rituálékhoz jobban ragaszkodik, mint az igazsághoz, vagy az igazságkereséshez, nem lát világosságot.
  • Aki feledni akar, de megbocsátani nem, annak lelke az ördögé lesz, mivel a sötétség fertőzése uralkodik rajta. Megbocsátani akkor tudtál, ha feltétel, és előítéletek nélkül tudod újra szeretni azt, akivel korábban hadakoztál. Azt a bűnt sem bocsátottad meg, amit újra és újra elkövetsz.
  • Keresztény mivolta ellenére nem lát világosságot az, akiben képmutató szeretet van. Akinek arcán földöntúli szeretet mutatkozik, de lelke ég az el nem fogadástól, nem csak képmutató, hanem gyáva is, Isten országa lezárul előtte. Ráadásul az ember lélekben többet árthat, mint testben.
  • Biztosan el kerüli a világosság azt, akiben képmutató ítélkezés van más gyengesége ellen. Ha te magad is gyenge vagy hitben és bűneidet nem hozod ki a napfényre, de azt gondolod, hogy jogod van megítélni más embereket, akiknek bűne legalább nyilvánosságra került, önmagad taszítod sötétségre.
  • Egyetlen hamis adakozás, egyetlen érdekből elkövetett jótetted sem íródik fel az igaz cselekedeteid közé, viszont növeli a gonosz tetteid listáját. Csak az igaz hit által vezérelt jó tettekért ad Isten jutalmat. A hamis adakozásnál még az is jobb, ha nem adsz.
  • Nem látnak világosságot, akik éjjel-nappal imádkoznak, sírnak-rínak Istennek, hogy mentse meg őket. De meghallgattatik az imája annak az embernek, aki a szeretetre, békére és az igazságra legalább törekszik. Az ilyen embert Isten imája nélkül is segíti.
  • Nem jut be a mennyek országába az az ember, aki csak akkor fordul Istenhez, ha bajban van. Az igazság, a béke és a szeretet nem alkalmi, vagy hétvégi program, hanem a folyamatosan törekvő ember lelkiállapota. A hívő ember élete minden pillanatában ott az Isten. A kihívások előtt Istent hívja a helyes döntésekhez, utána pedig az eredménytől függetlenül hálát ad. Ha elérte célját azért, ha nem, akkor pedig azért, hogy Isten rávilágított hitbeli gyengeségére. Ugyanakkor a helyesen hívő ember képes minden pillanatban Isten nevét dicsőíteni, hatalmát méltatni annak érdekében, hogy legyőzze saját korlátait.
  • Az a keresztény, aki a világvégét, és nem az elragadtatást várja, lehet lemarad Istenországáról. Istennek ugyanis nem a pusztítás, hanem a hívő lelkek megmentése a célja, csak a hitetlenek foglalkoznak a lehetséges halállal. Az emberiség itt maradó része meg kell egye saját gonoszságainak gyümölcsét, amit ő teremtett.

Még sorolhatnám a keresztény csapdákat, amelyeket az ördög állít a hitre vágyó ember elé, a legfontosabbakat elmondtam. Értsd meg, hogy a helyes hit nem vak, vagy süket, nem az a célja, hogy börtönbe zárjon, hanem az, hogy felszabadítson. Ha a keresztény csapdában élsz, nem vagy boldog egész biztosan, még akkor sem, ha azt hazudod magadnak. Azonban ha felismered, hogy nem vagy az, és sok boldogtalan lelkiállapotot végigjártál már, úgy fogod szomjazni az igazságot, mint az ember a vizet, aki a sivatagban eltévedt. Akkor megérted, hogy mit jelent Krisztusban felszabadulni, hiszen akkor nem haszontalan tárgyakat, vagy eszméket keresel, hanem egy lelki állapotot, amelyben megtalálod a békét. Erről tanított a megváltó és minden próféta. Keresd meg, hogy tökéletes legyél, mint mennyei atyád. Az igazság keresés a megváltás egyik feltétele, mert Krisztusban csak azok ragadtatnak el, akik folyamatosan törekedtek megtalálni Isten országát. Az erről szóló ige pedig így hangzik: Boldog az a szolga, a kit az ő ura, mikor haza jő, ily munkában talál” /Mt. 24.46/ Akik megelégszenek hamis rituálékban, vagy hogy Istenüket folyton anyagi haszonszerzésért fárasszák, azok bizony a gonosz szolgák táborát erősítik. Aki viszont még nem teljesítette be ura küldetését, de munkájában, kapcsolataiban, életmódjában keresi az igazságot és szépíti magát Krisztusnak, a vőlegénynek, az bizony részt vehet a bárány menyegzőjén és amikor eljő az idő, az elragadtatással megmenekül a földi borzalmak elöl, és Isten országába hely lesz számára. Az az ország viszont az igazság országa, mindenki megvendégeltetik, szüksége nem lesz többé, aki oda belép. Az az ország, a béke országa, nem ellenség, aki veszélyt jelente rád. Az az ország a szeretet országa, ahol az ott lakók építik egymást és segítik, nem találkozol ott egyetlen önző lénnyel sem.

 

Utolsó frissítés: 2011 június 25. (szombat) 05:03
 

Napi figyelmeztetés

Óvakodj az Istentagadó emberektől. Aki az igazságot tagadja, hogy mondhatna néked bármit is, ami igaz. Egy hívő ember a nem tudását Istentől vett hittel pótolja, így kétely nélkülivé válik. Egy hitetlen a nem tudását feltételezésekkel és általánosításokkal pótolja, sokan attól sem riadnak vissza, hogy hazudjanak saját "igazuk" bizonyítására.

Téves mondások

Egy Isten van, és nincsen kívüle más. Boldog az az ember, aki törekszik, hogy megértse és átélje ezt az igazságot, amely egyben az egyetlen is az önvalóság tengerén.