Ma 2024. március 28., csütörtök, Gedeon és Johanna napja van. Holnap Auguszta napja lesz.

Szavazás

Te hogyan várod leghelyesebben Krisztus eljövetelét?
 

Lelki élet

Keresztény tabuk

News image

  Nem csak a keresztényeknél, hanem más vallásoknál is megfigyelhető, hogy vannak témák, amiről erkölcstelenség...

Bővebben

Az ige

News image

Keresztény gyülekezetben igen gyakran használt szó, az „ige”. A Biblia szavait nem csak a...

Bővebben

A mi Bibliánk

News image

Már meg sem lepődök, amikor egy állítólagos istenhívő ember a Biblia hitelességét, tartalmát vonja...

Bővebben

Keresztény csapda

News image

Minden vallásnak megvan a maga gyengesége. Vannak olyan vallások, amelyek a kereszténységnél jóval több...

Bővebben

More in: Lelki utak, Téveszmék, Bizonyosságok, Gyógytanácsok, Ördögi játékok

Egészség

A gyógyító megbocsátás

News image

A legtöbb ember fejében a megbocsátás szó kapcsán olyan ember jut eszébe, akire haragszik,...

Bővebben

A gyógyító ima

News image

Amikor az ember megbetegszik, gyakran Istenhez fordul segítségül. Van, akinek meghallgattatik és van, és...

Bővebben

Lélek szerinti gyógyulás

News image

A lélek szerinti gyógyulás a legnemesebb, mivel nemcsak a test gyógyulását idézi elő, hanem...

Bővebben

A test szerinti gyógyulás

News image

Ha egy test megbetegszik, a gyógyulásra igen sok lehetősége van. Lehetőség van lélek szerinti...

Bővebben

More in: Lelki egészség, Testi egészség

Életmód

Az ünnep

News image

Napjainkban a naptár minden egyes bejegyzésére jut egy, vagy több olyan dolog, amelyről az...

Bővebben

Feng Shui ítélete

News image

Az ember egykor szabad volt és éppen ezért boldog is. A (fél)tudás tette rabbá és...

Bővebben

21 nap

News image

Első indiai utam során történt mindaz, amit elmesélek Nektek. Remélem, hogy hasznos tapasztalat lesz mindannyiótoknak,...

Bővebben

Hajfestés

News image

Naponta találkozom olyan reklámokkal az utcák plakátjain, a kirakatokban, a médiában, amelyek különböző hajfestési technikákat...

Bővebben

More in: Táplálkozás, Sport, szabadidő, otthon, Munka, hivatás, Szépségápolás

Kapcsolatok

A párkapcsolatok sikere

News image

A hamis próféták szerint egy párkapcsolat sikerét a horoszkóp határozza meg, akkor lehet tartós,...

Bővebben

A „keresztény hódítás”

News image

A cím természetesen új fogalom a keresztény szótárban, valójában azt akarja sugallni, hogy miképpen...

Bővebben

Szexuális védelem

News image

Sok hívő ember számára okoz kételyt, hogy eldöntse, bűn-e a szexuális életben a védekezés. Ebben a...

Bővebben

Társkeresés

News image

Tegnap nézem a Fókuszt a TV-ben és számomra nem megdöbbentő hír hangzik el. Magyarország legnagyobb...

Bővebben

More in: Közösségek, Párkapcsolatok, Felebarátság, Család

Napi bölcsesség

A félelmed a múltban gyökeredzik, a vágyad pedig a jövődet köti meg, s e két erő elpazarolja minden erődet, hevíti az egód tüzes tengerét. Ha a jelenben élnél, boldog lennél. A jelen pedig csak mások önzetlen és spontán szolgálatában van. Ez teremt egységet Istennel.

Napi dilemma

Minden nap eldöntheted, hogy gonosz tanácsadódra, a félelemre hallgatsz-e, aki eddig soha semmiben nem segített, vagy igaz prófétákra, akik már legyőzték őt, és hitre és bizalomra tanítanak.

Keresztény értékek PDF Nyomtat Email
Írta: Administrator   
2011 május 10. (kedd) 06:04

Manapság, ha egy társadalmi csoport sikeres akar lenni, egyik legjobb módszer, ha a keresztény értékekre hivatkozik. A keresztény papságtól is képmutató kijelentések az ilyenek, hát még olyan politikai és egyéb szerveződésektől, akik minden nap szolgálják az ördögöt tetteikkel.

Meg van írva, hogy amikor eljön a teljesség, az is nehezen tartatik meg, aki igaz, hová lesz az, aki Istentelen, aki bűnös. Nem azért írom, hogy rongáljam a kereszténységet, hiszen magam is keresztény vagyok, hanem azért, hogy ébredj fel és vedd komolyan a szavaimat. Mik voltak az ősi keresztény értékek? Hadd emlékeztessek mindenkit, aki elfeledkezett róla, nem késő még, hogy megtérjen. Nem sorolom fel az összes törvényt, mert az túl hosszú lenne, inkább összefoglalókat írok róluk:

Szeresd Istenedet és felebarátodat, mint önmagad. A legfelsőbb törvény azt jelenti, hogy egyetlen embernek se árts az ő útján, ahogy a megváltó hirdette, még az ellenségedet is szeresd, különben mi lenne a te jutalmad. Mit jelent Istent szeretni? Azt, hogy igazul beszélek, igazul cselekszem, soha nem ártok az igazságnak. Azt, hogy békében élek, és szolgálom a békét minden emberben. Vajon melyik politikai erő tartja be ezt a törvényt? Amelyik a hatalomért az utcára hívja az embereket, megosztva ezzel a társadalmat? Amelyik pimaszul, és arcátlanul fricskázza egymást a parlamentben? Nem hiszem, és jobb, ha te sem hiszed.

A feltétel nélküli szeretet betöltése a szabadság. Csak az tud feltétel nélkül szeretni, aki mentes az anyaghoz és a testhez való mindenféle ragaszkodástól. Az őskeresztények inkább szétosztották vagyonukat a szegények között, mintsem hagyták, hogy az miatt megbotránkozzanak. Az egyház, aki aszerint támogat politikai erőt, hogy melyik támogatja őt anyagilag, vajon az igazság útját járja-e. Egy politikai erő, akinek szándékai az erkölcstelen gyarapodásról szólnak, vajon mit tud erről az őskeresztény értékről.

Az őskeresztények azt tanítják, hogy az igazságot követni kell akár a fájdalmon, vagy halálon át is. Ezért sokan vállaltak mártírhalált hitük miatt. Vajon a keresztényegyház –tisztelet a kivételnek, akik megtették-, akik úgy váltogatják hitüket, ahogy a zsinat éppen meghatározza, az követi-e ezt a törvényt? Melyik politikus adná életét azért, hogy a szegény embereknek jobb legyen az élete. Az ilyen elkötelezettség hiányába tart arrafelé az ország, amely a pusztulásba vezet.

Az őskeresztények a legkisebb kettősség (legkisebb ellenállás) elvén éltek. Hirdették azt, hogy akinek ereje van, ne házasodjon, hogy minden idejét imádkozásra tudja fordítani, akinek nincs ereje, annak pedig jobb, ha házasodik, hogy elkerülje a paráznaságot. Elfogadták a húsevést és a vegetáriánus életmódot is, azzal a feltétellel, hogy mindkettőt Istenért kell tennie az embernek, hogy nehogy megbotránkoztassák egymást. Az az egyház, aki tiltja a házasságot, nem sérti-e meg ezt az értéket? Nem adja-e át papját a gonosznak, akinek nincs ereje megtartóztatni saját szexuális vágyait?

Az apostolok azt tanították, hogy társaságban senki ne szaporítsa a szót, ne vitatkozzon még Istenről sem, mert a felesleges vita átadja az embert az ördögnek. Azt tanították, hogy mindenki hallgassa meg a másikat, miután megmérte annak szavait, tegye magáévá azt, amit mond. Vajon az egyházak és a politika, sőt egyéb közösségek megtartják-e ezt a törvényt. Láttam kisebb közösségeket, ahol folyamatosan vitatkoznak: a biblia tanításait állítják egymással szembe ahhoz, hogy saját igazukat bizonyítsák. Nem tudják, mit cselekszenek, mert a biblia kettősség nélküli, az ember nem tudása teszi polaritássá. A parlamentben folyó értelmetlen, az emberi kicsinyességtől nem mentes viták keresztény értékek? Nem hiszem, és jobb, ha te sem hiszed.

A fenti példákból talán jól látszanak a keresztényértékek:

  • A helyes hit: Hinni Istenben (szeretetben, békében) és bátran követni az igazságot nehézségeken, vagy akár a halálon át is.
  • Képmutatás nélküli szeretet: Szeretni (nem ártani) minden embert, az ellenséget is, nem azért mert kapok tőle valamit, hanem azért, mert ők is Isten teremtményei. Istent pedig akkor szeretem, ha szeretek mindent, ami tőle van.
  • A nemes cél: Az abszolút igazság és szeretet keresése. Elengedni az anyaghoz és a testhez való minden ragaszkodást, mert az ördög a test vágyain keresztül kísérti az embert.
  • A módszer: A legkisebb ellenállás mentén élni. Nem kísérteni és ellenállni a kísértésnek, megtagadni a bűnt.

Ha egyszer megismered a végső valóságot, akkor arra is rájössz, hogy ezek az értékek egyetlen egy értékben összefoglalhatók: Az élet tisztelete. A vágyakkal és félelmekkel élő emberek a pusztítás démonait szolgálják, hisz vágyaik betöltéséhez, vagy félelmeik tompításához olykor pusztítani kell más emberek lelki világát (önbizalmát, hitét, stb.), szélsőséges esetekben testét is (testi erőszak, gyilkolás, stb.). A keresztény ember azonban Jézusban leledző hite miatt szolgálja az életet:

  • Szembeszáll a pusztítás démonával, elveszi mások kételyeit, gyógyítja a lelket, gyógyítja a testet.
  • Szembeszáll a tudatlanság démonával, hirdeti Isten dicsőségét, a megváltás misztériumát a földön, hogy minden ember megismerje az Urat.
  • Szembeszáll a kísértés démonával, hitet és bizonyságot ad, a hitetlenkedőknek, személyes példát mutat az erkölcsből.
  • Szembeszáll a fájdalom démonával. Állhatatos és kitartó, Isten iránt hű marad mindörökké, akkor is, ha megsértik, megalázzák.
  • Szembeszáll a halál démonával. Bátran vállalja a halált és tudja, hogy az igazság feltámasztja, ahogy egykor a megváltót is feltámasztotta. Akkor viszont örök élete lesz és mennye teste, amelyet gonosz nem illethet többé. Örökrész a boldogság, amelyre Isten hívta el őt.

Nem keresztény érték a bálványimádás, a vallási viták, az érzelmi vonzódás, a képmutató imádkozás és adakozás, illetve egyetlen olyan tevékenység sem, amely az anyagi világot, vagy a testet szolgálja, kivéve azok, amely létbizonytalanságot szüntetnek meg (pl.: az éhenhalástól mentenek meg).

Melyik egyház, vagy keresztény gyülekezet, melyik társadalmi csoport lenne képes ma a keresztény értékeket felvállalni? Ha pusztán a statisztikai adatokra támaszkodnánk, hány ember „született” valamilyen vallásba és ma lenne a végítélet, akkor az emberiség közel 90%-a megmenekülne. Azonban a hite alapján igen kevésnek adatna meg ez a dicsőség. Sok ember mondta nektek, hogy ő az igazságot beszéli, s mivel hamisan szólt, már nem bíztok az ilyen szövegekben. Én ezért nem azt mondom, hogy az igazságot beszélem, hanem azt, hogy fontold meg, hogy igaz-e, amit szólok. Mert ha igaz és eldobod magadtól, akkor te magad törsz bírói pálcát saját magad felett azzal, hogy nem fogadtad el az igazságot. Ha hazudok és elfogadod igaznak, természetesen, akkor is bűnhődsz érte. Ezért nagy a felelősséged.

Ne engedd, hogy megtévesszenek a keresztény értékekre hivatkozó, de a kereszténység bizonyságtételét nem hordozó emberek. Nemesnek látszó célokat és igaznak tűnő állításokat hoznak eléd, hogy megtévesszenek. Nem tudatosan teszik, így nem tudnak arról, mit cselekszenek, azért teszik ezt, mert ez van megírva a szentkönyvekben. Azt gondolják, hogy szabad akaratuk van, pedig Isten rendelte el életüket sok ezer éve. Lépj ki a káprázatból és állj a Krisztus oldalára, fogadd el, hogy ő az Úr, s nem te, ahogy ma hiszed. Ekkor megmenekülhetsz a Sátán rabszolgaságából.

 

Utolsó frissítés: 2011 május 28. (szombat) 20:03
 

Napi figyelmeztetés

Vigyázz! Ha azt mondod, hogy vágy és a félelem jó, mert ettől lesz ember az ember, én elfogadom. Még nem döntöttél Isten mellett, de engedd a kúthoz a szomjazókat. Nem azért írok, hogy megerősítselek emberségedben, hanem azért, hogy Isten országát hirdessem azoknak, akik szomjaznak az igazságra.

Téves mondások

A te szavad legyen egyértelmű "igen", vagy legyen egyértelmű "nem". Ha válaszoddal bizonytalanságot hagysz magad után, az ördög cselekedett általad. Azonban, ha igent, vagy nemet mondtál gondoskodj róla, hogy szavaid hazugsággá ne váljanak.