Ma 2024. március 29., péntek, Auguszta napja van. Holnap Zalán napja lesz.

Szavazás

Te hogyan várod leghelyesebben Krisztus eljövetelét?
 

Lelki élet

Keresztény tabuk

News image

  Nem csak a keresztényeknél, hanem más vallásoknál is megfigyelhető, hogy vannak témák, amiről erkölcstelenség...

Bővebben

Az ige

News image

Keresztény gyülekezetben igen gyakran használt szó, az „ige”. A Biblia szavait nem csak a...

Bővebben

A mi Bibliánk

News image

Már meg sem lepődök, amikor egy állítólagos istenhívő ember a Biblia hitelességét, tartalmát vonja...

Bővebben

Keresztény csapda

News image

Minden vallásnak megvan a maga gyengesége. Vannak olyan vallások, amelyek a kereszténységnél jóval több...

Bővebben

More in: Lelki utak, Téveszmék, Bizonyosságok, Gyógytanácsok, Ördögi játékok

Egészség

A gyógyító megbocsátás

News image

A legtöbb ember fejében a megbocsátás szó kapcsán olyan ember jut eszébe, akire haragszik,...

Bővebben

A gyógyító ima

News image

Amikor az ember megbetegszik, gyakran Istenhez fordul segítségül. Van, akinek meghallgattatik és van, és...

Bővebben

Lélek szerinti gyógyulás

News image

A lélek szerinti gyógyulás a legnemesebb, mivel nemcsak a test gyógyulását idézi elő, hanem...

Bővebben

A test szerinti gyógyulás

News image

Ha egy test megbetegszik, a gyógyulásra igen sok lehetősége van. Lehetőség van lélek szerinti...

Bővebben

More in: Lelki egészség, Testi egészség

Életmód

Az ünnep

News image

Napjainkban a naptár minden egyes bejegyzésére jut egy, vagy több olyan dolog, amelyről az...

Bővebben

Feng Shui ítélete

News image

Az ember egykor szabad volt és éppen ezért boldog is. A (fél)tudás tette rabbá és...

Bővebben

21 nap

News image

Első indiai utam során történt mindaz, amit elmesélek Nektek. Remélem, hogy hasznos tapasztalat lesz mindannyiótoknak,...

Bővebben

Hajfestés

News image

Naponta találkozom olyan reklámokkal az utcák plakátjain, a kirakatokban, a médiában, amelyek különböző hajfestési technikákat...

Bővebben

More in: Táplálkozás, Sport, szabadidő, otthon, Munka, hivatás, Szépségápolás

Kapcsolatok

A párkapcsolatok sikere

News image

A hamis próféták szerint egy párkapcsolat sikerét a horoszkóp határozza meg, akkor lehet tartós,...

Bővebben

A „keresztény hódítás”

News image

A cím természetesen új fogalom a keresztény szótárban, valójában azt akarja sugallni, hogy miképpen...

Bővebben

Szexuális védelem

News image

Sok hívő ember számára okoz kételyt, hogy eldöntse, bűn-e a szexuális életben a védekezés. Ebben a...

Bővebben

Társkeresés

News image

Tegnap nézem a Fókuszt a TV-ben és számomra nem megdöbbentő hír hangzik el. Magyarország legnagyobb...

Bővebben

More in: Közösségek, Párkapcsolatok, Felebarátság, Család

Napi bölcsesség

Egy Isten van, és nincsen kívüle más. Boldog az az ember, aki törekszik, hogy megértse és átélje ezt az igazságot, amely egyben az egyetlen is az önvalóság tengerén.

Napi dilemma

Minden nap eldöntheted, hogy hazudsz-e másoknak és önmagadnak, s a végén úgy belekeveredsz az illúzióba, hogy még te sem tudod, ki vagy valójában, vagy egyszer, ha fájdalmasan is-, de megvallod hazugságaid és Krisztusban felszabadulsz.

A kegyesség látszata PDF Nyomtat Email
Írta: Administrator   
2011 május 10. (kedd) 06:38

Megfigyelted-e már, hogy pártvezetők, munkahelyi vezetők mindig Isteni törvényekre hivatkoznak, hogy hatalmuk el ne gyengüljön. Hol a lojalitás hiányát állítják szembe veled, hol az együttműködés hiányát, vagy más Isteni képességek hiányát. Érzelmileg zsarolnak meg, félelmet generálnak benned. hogy legyen hatalmuk kizsákmányolni téged.

Az ember, aki fél az el nem fogadástól, természetesen attól is retteg, hogy őt nem tartják lojálisnak, vagy együttműködőnek, sőt legtöbbször nem is attól fél, hogy vezető nem tartja annak, hanem a többiek mit gondolnak róla, az számít.

A világban hihetetlen sok ember foglalkozik elvtelenül adományozással. Ezek az emberek, ha szívük mélyére néznek, valójában nem sok együttérzést tanúsítanak az adományozottakkal, de a nyilvános adományozás egy idő óta a legjobb marketingfogás. Ehhez ma már hihetetlen sok vállalkozás is csatlakozott. Természetesen, ha megkérdezel erről egy vezetőt, ő kikéri magának és cáfolja szavaimat, de csak azért, mert az esze nyilván tudja, hogy adományozni jó. A szíve azonban nem! Aki szívből adományoz, az titokban adományoz. Nem csak azért, mert így szól a törvény, hanem mert

  • az emberi tudat így ki tudja zárni az ördögöt, hogy adományért jutalmat várjon/kapjon (elismerést, dicsőséget, stb.), így a tette valóban igaz cselekedetként kerül fel az élet könyvébe.
  • Az adományozottnak sem kell, hogy adósságérzete legyen, így megelégszik, hogy titkos adományozója felé áldással és hálával legyen.

Nézz körbe a világban! Hányan segítenek egymásnak, ez látszólag helyes. Ennek ellenére hányan róják fel egymásnak a korábbi jótettüket, esetleg nem róják fel, de azzal az érzülettel kérnek, hogy nekik ez jár korábbi jó cselekedeteikért. Az egyikkel az ember, ha be is írná magát az élet könyvébe, a másik cselekedettel rögtön ki is radírozza magát onnan. Csak az önzetlen tettekért jár jutalomként az Isten országa, a kegyesség látszatáért nem.

Farkasok vannak köztetek, akik a kegyesség látszatával élnek. Tőlük hangos a média, az ő nevüket olvassák fel a templomokban. Nagyvonalúságuknak mindig ára van, és mindig gyarapodnak általa. Állami vezetők, munkahelyi vezetők, szépségkirálynők, filmsztárok, énekesek, celebek és sok-sok társuk, akik megtartják a kegyesség látszatát, de annak erejével nem élnek. Gyógyítók, akik állítólag a szeretet energiával gyógyítanak pénzért, tanítók, akik a hamis tanokat is busás jutalomért adják. Jósok, aki homályos jövőt mérnek neked haszonért, közben azt hirdetik, hogy segítenek az embereken. Jótékony szervezetek, alapítványok, akiknek vezetői drága Mercédeszekkel járnak, s drága belvárosi ingatlanokat tartanak fel. Csodálkoznak, hogy minden befizetett 100 forintból jó a 20 forint eljut az adományozotthoz a befizetett adományokból. „Önzetlen” befektetők, akik egy-egy háború, vagy természeti katasztrófa után „segítenek” a helyreállításban, természetesen jókora haszon reményében, majd miután visszaállt a rend, elzavarni sem lehet őket. Biztosító társaságok, akik a hitetlenségeden élnek, segítséget ígérnek, de amikor segítségre szorulsz, perlekedned kell velük, hogy megkapd azt, amire szerződtél, nemhogy azt, amit ígértek.

Nincs vége a listának, amely olyan embereket, szervezeteket tartalmaz, akik a kegyesség illúzióját megtartva hamis képet festenek eléd. Sok ember ezeket az emberek és szervezetek előtt szinte letérdelnek, mert értékrendszerük nem alkalmas, hogy felismerjék a csalást.

A kegyesség több mint puszta adományozás, mert, amikor az ember adományoz, magából is otthagy egy darabot. A kegyes ember megindul a gyenge ember iránt, és ebből az érzületből segít úgy, hogy közben nem vár sem lelki, sem anyagi jutalmat érte. Az anyagi javak adományozásánál azonban több a tanítás, több a gyógyítás. Az az ember, aki felebarátjában kételyt oszlat el, és közben nem vár jutalmat, Isten az örök élettel ajándékozza meg.

 

Utolsó frissítés: 2011 május 28. (szombat) 13:08
 

Napi figyelmeztetés

Vigyázz/ Ne attól félj, ami megtörténhet veled, hanem attól, hogy a félelmed miatt közben elfelejtesz boldoggá lenni. Ha megsértenek, ha elhagynak, ha bántanak, csak ideig-óráig fáj. Ha jó előre félsz, az lehet egész életedben fájni fog. Ha nem ismered a jövőt, minek szenvedésre ítélned magad?

Téves mondások

Az Isten felé való minden igaz törekvés végül elvezet Istenhez. Tartozzál bármelyik valláshoz, legyél hívő, vagy tudós, ha buzgón keresed az igazságot, minden bizonyára meg is találod.