Ma 2024. március 04., hétfő, Kázmér napja van. Holnap Adorján és Adrián napja lesz.

Szavazás

Te hogyan várod leghelyesebben Krisztus eljövetelét?
 

Lelki élet

Keresztény tabuk

News image

  Nem csak a keresztényeknél, hanem más vallásoknál is megfigyelhető, hogy vannak témák, amiről erkölcstelenség...

Bővebben

Az ige

News image

Keresztény gyülekezetben igen gyakran használt szó, az „ige”. A Biblia szavait nem csak a...

Bővebben

A mi Bibliánk

News image

Már meg sem lepődök, amikor egy állítólagos istenhívő ember a Biblia hitelességét, tartalmát vonja...

Bővebben

Keresztény csapda

News image

Minden vallásnak megvan a maga gyengesége. Vannak olyan vallások, amelyek a kereszténységnél jóval több...

Bővebben

More in: Lelki utak, Téveszmék, Bizonyosságok, Gyógytanácsok, Ördögi játékok

Egészség

A gyógyító megbocsátás

News image

A legtöbb ember fejében a megbocsátás szó kapcsán olyan ember jut eszébe, akire haragszik,...

Bővebben

A gyógyító ima

News image

Amikor az ember megbetegszik, gyakran Istenhez fordul segítségül. Van, akinek meghallgattatik és van, és...

Bővebben

Lélek szerinti gyógyulás

News image

A lélek szerinti gyógyulás a legnemesebb, mivel nemcsak a test gyógyulását idézi elő, hanem...

Bővebben

A test szerinti gyógyulás

News image

Ha egy test megbetegszik, a gyógyulásra igen sok lehetősége van. Lehetőség van lélek szerinti...

Bővebben

More in: Lelki egészség, Testi egészség

Életmód

Az ünnep

News image

Napjainkban a naptár minden egyes bejegyzésére jut egy, vagy több olyan dolog, amelyről az...

Bővebben

Feng Shui ítélete

News image

Az ember egykor szabad volt és éppen ezért boldog is. A (fél)tudás tette rabbá és...

Bővebben

21 nap

News image

Első indiai utam során történt mindaz, amit elmesélek Nektek. Remélem, hogy hasznos tapasztalat lesz mindannyiótoknak,...

Bővebben

Hajfestés

News image

Naponta találkozom olyan reklámokkal az utcák plakátjain, a kirakatokban, a médiában, amelyek különböző hajfestési technikákat...

Bővebben

More in: Táplálkozás, Sport, szabadidő, otthon, Munka, hivatás, Szépségápolás

Kapcsolatok

A párkapcsolatok sikere

News image

A hamis próféták szerint egy párkapcsolat sikerét a horoszkóp határozza meg, akkor lehet tartós,...

Bővebben

A „keresztény hódítás”

News image

A cím természetesen új fogalom a keresztény szótárban, valójában azt akarja sugallni, hogy miképpen...

Bővebben

Szexuális védelem

News image

Sok hívő ember számára okoz kételyt, hogy eldöntse, bűn-e a szexuális életben a védekezés. Ebben a...

Bővebben

Társkeresés

News image

Tegnap nézem a Fókuszt a TV-ben és számomra nem megdöbbentő hír hangzik el. Magyarország legnagyobb...

Bővebben

More in: Közösségek, Párkapcsolatok, Felebarátság, Család

Napi bölcsesség

Egy Isten van, és nincsen kívüle más. Boldog az az ember, aki törekszik, hogy megértse és átélje ezt az igazságot, amely egyben az egyetlen is az önvalóság tengerén.

Napi dilemma

Minden nap eldöntheted, hogy újabb és újabb spirituális módszert akarsz-e megismerni, amely mivel nélkülözi a teljes igazságot, gyakran cserben hagy, vagy igaz hitet akarsz szerezni, amely nem hagy cserben soha.

Megváltó születik PDF Nyomtat Email
Írta: Administrator   
2011 május 10. (kedd) 10:18

Amikor az emberiség bűne olyan hatalmas lesz, hogy veszélyezteti az erkölcsi rendet, az Isteni akaratot, mindig születik egy Isteni személy, aki tanításával, példamutatásával felemeli az igazság és a hűség értékét. Azonban az emberi történelem során egyetlen egyszer születik megváltó, aki magára vállalja minden ember bűnét.

A keresztény egyház hagyományai szerint karácsonykor ünnepli a megváltó születését, ugyanakkor hívő és hitetlen emberek sokasága a megemlékezésen túl a szeretet napjának tekinti ezt a napot. Ez a cikk nem értük íródott, hanem azokért, akik szeretnének igazak lenni, de még nem ismerték fel a megtévesztés által nyújtott illúziót.

Járom Budapest utcáit, hömpölygő embertömeg kutat ajándékok után, idegesek, mindenhol hosszú sorok kanyarognak az utcákon, az üzletekben. Mire az asztalra kerül az ünnepi vacsora és a karácsonyfa alá az ajándék olyan kettősségbe kerül az ember, hogy az ünnepi kikapcsolás legalábbis érzetileg hasonlít a békéhez. Jézus biztos megdorgálna minden embert, aki így készül az születés napjára. A képmutatás nem hívő ember erénye. Valószínűleg azt is kikérné magának, hogy őt bárki is ünnepelje, mert nem azért jött el, hogy bárki bálványozza őt, hanem azért, hogy kegyelmet és megváltást hirdessen minden népnek.

Ahhoz, hogy megértsd, miről beszélek, néhány dolgot szeretnék az ő tanításából felidézni neked. Isten az anyagi világ alóli, azaz a sátán hatalma alóli felszabadulásra hívta el népét. Az elhívás így hangzott: „Legyetek szentek, mert én az Úr szent vagyok” /Lev 19, 1-2. 11-18/. Ezt a törvényt Jézus megismételte „Ti tehát legyetek tökéletesek, mint ahogy a ti mennyei Atyátok tökéletes.” /Mt. 5,48/. Ennek megfelelően Isten és Jézus gyűlölt az anyagi világhoz való minden kötődést, ragaszkodást. Ennek megfelelően az ő születése napján történő bármilyen anyagi ajándékozás az puszta emberi törvény lehet és nincs abban semmi nemes. Persze, sokan mondják, hogy ők szeretetből ajándékoznak, azonban ez biztosan hazugság. A szeretet lelki kincs és nem fordítható le anyagi dologra, ugyanakkor a szeretet lényege éppen az anyagi világ alóli felszabadulás (a szeretet kettősség nélküli tudatállapot). Pál apostol szeretet himnuszában sincs egyetlen utalás arról, hogy a szeretet bármilyen megnyilvánulása ajándékozás lenne. Így a karácsonyi ajándékozás mindig az ember hiányérzetének enyhítésére tett tökéletlen próbálkozás.

Sok képmutató ilyenkor előhozza a piros ászt: „én örömet akarok okozni”. Hát igen ez is jól hangzik, talán le is térdelnék előtte, ha nem tudnám, hogy az öröm éppen a szeretet állapotának megnyilvánulása, mint érzelem. Egy ember senki mást nem tehet boldoggá, vagy boldogtalanná, ezt a feladatot az embernek magának kell megoldani önmagának. Az embert csak az igazság és a szeretet teheti boldoggá, egy ajándék nem!!! Ugyanakkor azon is el kell gondolkodni, hogy az ember miért éppen karácsonykor akar örömet szerezni szeretteinek, miért nem minden nap. Remélem érted a kérdés lényegét! Aki minden egyes nap szolgálja a másik embert, aki minden tőle telhetőt megtesz a szerettei boldogulásáért (ez komplex kérdés, a krisztusvárás.hu-n találsz sok információt róla), annak az ajándékozás haszontalan cselekvés, sőt annak az embernek a szerettei sem vágynak haszontalan anyagi dolgokra.

Egyetlen mondatot szánok azoknak a képmutató embereknek, akik év közben megkeserítik szeretteik életét, azonban karácsonykor ajándékkal a kezükben ünneplik a szent estét.

Jézus a szeretetet és kegyelmet, megbocsátást hirdette. Hányan vannak emberek, akik ajándékot vesznek hozzátartozóiknak, azonban vannak szeretteik, akikkel szemben gyűlöletet éreznek karácsony napján is, akiknek nem jut az ajándékozásból, mert az ember túl büszke, hogy képes legyen a megbocsátásra. Bár az ünnep „melege” jól lehet, feledteti a gyűlölet keserű ízét, és a figyelem utáni olthatatlan szomj az együttlét általi enyhülése elfedi azt, ami legbelül van, de ez még messze nem a szeretet.

Jézus több mint kétezer éve szenvedett érted kínhalált a te lelki üdvödért. Azt ígérte, hogy mindenkit megment az ördögtől, aki hisz benne és követi az ő tanításait. A világ az utóbbi időkben azonban bűnösebb, mint valaha, hogy beteljesedjen rajta az Ő igéje: „De amikor eljön az Emberfia, vajon talál-e hitet a földön?” /LUKÁCS 18:8/. Istenben és Jézusban hinni nem bálványimádatot jelent. Amikor eljön nem a karácsonyi feszült ajándékkutatásért oszt jutalmat, hanem mindazért az igaz áldozatért, amelyet képes voltál meghozni, hogy a közösség, amelyben élsz hitben és szeretetben erős legyen, és hogy az ördög soha ne legyen úrrá közted és házad népe között.

Remélem, hogy amikor elolvasod ezt a cikket, új megváltó születik benned. Ez a szellem legyőzi benned a szokás hatalmát, az el nem fogadástól való félelmet, a fájdalomtól való félelmet, amely azért ébred fel benned, mert szeretteid nem értik talán azt, amit most neked tanítok. Azok az emberek, akik megbotránkoznak bennem, félnek az igazságtól, és amíg ez így van, üdvöt soha nem nyerhetnek. Akik pedig hiszik, hogy szavaim igazak, legyenek bármilyen bűnük, megtették az első lépést Isten országa felé. Értük szól minden prófécia…

 

Utolsó frissítés: 2011 május 28. (szombat) 13:05
 

Napi figyelmeztetés

Vigyázz! Ha azt mondod, hogy vágy és a félelem jó, mert ettől lesz ember az ember, én elfogadom. Még nem döntöttél Isten mellett, de engedd a kúthoz a szomjazókat. Nem azért írok, hogy megerősítselek emberségedben, hanem azért, hogy Isten országát hirdessem azoknak, akik szomjaznak az igazságra.

Téves mondások

Az az ember szereti az Istent, aki igyekszik megismerni őt, aki bízik benne, és igyekszik ő maga is tökéletebbé válni, s nem az, aki félelemből, vagy szükségből vágyik rá, de nem cselekszi az ő tanítását.