Ma 2024. március 04., hétfő, Kázmér napja van. Holnap Adorján és Adrián napja lesz.

Szavazás

Te hogyan várod leghelyesebben Krisztus eljövetelét?
 

Lelki élet

Keresztény tabuk

News image

  Nem csak a keresztényeknél, hanem más vallásoknál is megfigyelhető, hogy vannak témák, amiről erkölcstelenség...

Bővebben

Az ige

News image

Keresztény gyülekezetben igen gyakran használt szó, az „ige”. A Biblia szavait nem csak a...

Bővebben

A mi Bibliánk

News image

Már meg sem lepődök, amikor egy állítólagos istenhívő ember a Biblia hitelességét, tartalmát vonja...

Bővebben

Keresztény csapda

News image

Minden vallásnak megvan a maga gyengesége. Vannak olyan vallások, amelyek a kereszténységnél jóval több...

Bővebben

More in: Lelki utak, Téveszmék, Bizonyosságok, Gyógytanácsok, Ördögi játékok

Egészség

A gyógyító megbocsátás

News image

A legtöbb ember fejében a megbocsátás szó kapcsán olyan ember jut eszébe, akire haragszik,...

Bővebben

A gyógyító ima

News image

Amikor az ember megbetegszik, gyakran Istenhez fordul segítségül. Van, akinek meghallgattatik és van, és...

Bővebben

Lélek szerinti gyógyulás

News image

A lélek szerinti gyógyulás a legnemesebb, mivel nemcsak a test gyógyulását idézi elő, hanem...

Bővebben

A test szerinti gyógyulás

News image

Ha egy test megbetegszik, a gyógyulásra igen sok lehetősége van. Lehetőség van lélek szerinti...

Bővebben

More in: Lelki egészség, Testi egészség

Életmód

Az ünnep

News image

Napjainkban a naptár minden egyes bejegyzésére jut egy, vagy több olyan dolog, amelyről az...

Bővebben

Feng Shui ítélete

News image

Az ember egykor szabad volt és éppen ezért boldog is. A (fél)tudás tette rabbá és...

Bővebben

21 nap

News image

Első indiai utam során történt mindaz, amit elmesélek Nektek. Remélem, hogy hasznos tapasztalat lesz mindannyiótoknak,...

Bővebben

Hajfestés

News image

Naponta találkozom olyan reklámokkal az utcák plakátjain, a kirakatokban, a médiában, amelyek különböző hajfestési technikákat...

Bővebben

More in: Táplálkozás, Sport, szabadidő, otthon, Munka, hivatás, Szépségápolás

Kapcsolatok

A párkapcsolatok sikere

News image

A hamis próféták szerint egy párkapcsolat sikerét a horoszkóp határozza meg, akkor lehet tartós,...

Bővebben

A „keresztény hódítás”

News image

A cím természetesen új fogalom a keresztény szótárban, valójában azt akarja sugallni, hogy miképpen...

Bővebben

Szexuális védelem

News image

Sok hívő ember számára okoz kételyt, hogy eldöntse, bűn-e a szexuális életben a védekezés. Ebben a...

Bővebben

Társkeresés

News image

Tegnap nézem a Fókuszt a TV-ben és számomra nem megdöbbentő hír hangzik el. Magyarország legnagyobb...

Bővebben

More in: Közösségek, Párkapcsolatok, Felebarátság, Család

Napi bölcsesség

Az az ember, aki szomjazza és kutatja az igazságot, követi azt, amit igaznak hisz, és békességre, szeretetre törekszik, akkor is benne van az Élet könyvében, ha megtévesztett.

Napi dilemma

Minden nap eldöntheted, hogy gonosz tanácsadódra, a félelemre hallgatsz-e, aki eddig soha semmiben nem segített, vagy igaz prófétákra, akik már legyőzték őt, és hitre és bizalomra tanítanak.

Szerelem első látásra PDF Nyomtat Email
Írta: Administrator   
2011 május 30. (hétfő) 12:58

Ha egy embert megkérdezel, hogy neki mi a fontosabb a másik nemben, igen szerteágazó választ kapsz. Van, aki azt mondja, hogy a test nem fontos, csak a lélek, van, aki az ellenkezőjét állítja. Van, aki azt mondja mindkét dolog fontos, de az első benyomás a lényeg. A következőkben ennek hátterét elemezzük.

Természetesen a felsorolt megoldások közül mindegyik félrevezetheti az embert, és megalapozhatja a saját boldogtalanságát. Egy első ránézésre szép külsőről is kiderülhet, hogy nem túl fejlett lelkiekkel rendelkezik, illetve annak megítélése, hogy milyen a szép lélek, egy vágyakat követő embernél nem lehet sikeres folyamat.

A test szépsége általában igen szubjektív dolog. Ötven éve még a teltkarcsúak voltak a női szépségideálok, azonban az ún. egészséges életmód és a hamis tudomány előretörésével az átlagos, de sportos testalkatok vonzóak az emberek számára. Tehát a szépség erősen függ a tudati információktól. Egy vonzó arc, egy vonzó testalkat igen megtévesztő lehet, főleg akkor, ha a figyelem nem elég alapos. Egy bomba alakú, szép arcú nőt, vagy egy izmos, macsó férfit megnézel alaposabban, akkor bizonyos testjegyeiből kiolvasható a lelke is. A szeme, a szemöldöke, az orra, a szája, az álla és egyéb testrészei árulkodnak a lélekről. Erről most nem szeretnék bővebben írni, de arra hívom fel a figyelmet, hogy az első ránézésre az ember tudhatná, hogy kivel áll szembe. Azonban a figyelmetlen, és főleg tudatlan szemlélő könnyen csapdába esik. Aki az első testi benyomás alapján választ társat, valójában az is lelki jegyek mellett dönt, még ha nem is tudja ezt.
Az udvarlási fázisban a párok hazudnak egymásnak. Hogy megnyerjék a mások tetszését olyannak akarnak mutatkozni, amilyennek a másik akarja látni őket látni és nem olyannak, amilyenek ők valójában. Ha az udvarlási szakaszban egy ember eltekint a testi szépségtől, mert azt gondolja, hogy a lélek a fontos, igen megtéveszti önmagát, mivel ő is egy hazugságot fogad el igaznak. Amikor a párok megkapták, amit akartak és el kezdenek visszatérni önvalójukhoz, akkor derül ki, hogy a másik nem is olyan alkalmazkodó, nem is annyira vagány, nem is annyira figyelmes, szolgálatkész… sorolhatnám. Persze nincs semmi joga egyiknek sem vádolni a másikat, mert általában mindegyik fél hazudik, sokan önmaguknak is. Aki a vágyait követi nem képes észrevenni a valóságot, csak azt, amit a vágy enged neki.
Vannak, akik erkölcsi alapon választanak párt. A törvény azt mondatja velük, hogy szükség van egy-két évre, hogy megismerhessék a másikat. Ez a felfogás helyes, azonban ez az erkölcsiség sem biztos, hogy megvéd a csalódástól. Ma a vallások tanításai olyan módon nem alkalmasak arra, hogy az embert lelkileg felkészítsék az élet dolgaira (nem juttatják el az embert a felismerésig, megértésig), hogy a pusztán erkölcsi törvény szerint élő embert képes megtéveszteni a vágya. Ezért fordul elő, hogy vallásos ember akár 1-2 éves megismerés után is képes helytelenül dönteni. Vagy, mert a lelki érettsége nem alkalmas arra, hogy az egy-két év alatt megszerzett információkból helyes következtetést vonjon le, vagy, mert nem képes valódi döntést hozni (pl.: egy lány félelme, hogy elszalad felette az idő), és inkább belevág egy reménytelen kapcsolatba. Természetesen vannak kivételek.
A fentiek mellet megkérdőjelezhető, hogy akkor létezik-e az első látásra szerelem. A válasznak nem biztos, hogy mindenki örülni fog. Természetesen létezik, azonban ilyenkor az ember a korábbi életében megszerzett vágyak és félelmeknek megfelelően választ párt. Ilyenkor fordul elő, hogy egy nő az apja vonásaiba lesz szerelmes, a férfi pedig az anyjáéba. A feloldatlan konfliktusokhoz az ember újabb lehetőséget kap kezelni, azonban ez nem minden embert tesz boldoggá.
A szerelem első látásra nem biztos, hogy szeretet! Olyan vonzódás, amely az embernek a tudatában valahol nagyon mélyen él. Amikor pedig a vonzódás beteljesülni látszik, az emberben örömérzet lesz úrrá. Pontosan ugyanúgy működik, mint amikor a gyermek megtudja, hogy várva várt kisautót, vagy babát megkapja. Azonban a nemiség miatt ebben az esetben a hormonok is segítik a kapcsolat elmélyülését. Nem baj, ha valaki első látásra lesz szerelmes, azonban az ebből fakadó érzéseit jó ha tudatosan kezeli, illetve a kapcsolat előre menetelét is a fokozatosság és megismerés elveihez köti, mert nagy csalódásokra adhat okot, ha az említett vonzás elmúlik. A szerelem alatt ott kell lennie a szeretetnek is, hogy a kapcsolat boldogságra vigye az embert.
Utolsó frissítés: 2011 május 30. (hétfő) 13:04
 

Napi figyelmeztetés

Vigyázz/ Ne attól félj, ami megtörténhet veled, hanem attól, hogy a félelmed miatt közben elfelejtesz boldoggá lenni. Ha megsértenek, ha elhagynak, ha bántanak, csak ideig-óráig fáj. Ha jó előre félsz, az lehet egész életedben fájni fog. Ha nem ismered a jövőt, minek szenvedésre ítélned magad?

Téves mondások

A hit szóra és cselekvésre bírja az embert. A helyes hittel élő ember ezért szavaiban és tetteiben is gyümölcsöző, míg a helytelen hittel élő ember nem hoz , legfeljebb csak vad gyümölcsöt, sorsa is csak szenvedés.