Ma 2023. december 07., csütörtök, Ambrus napja van. Holnap Mária napja lesz.

Szavazás

Szerinted, a hívő emberek korlátoltabban élnek embertársaiknál?
 

BELÉPÉS

Lelki élet

Keresztény tabuk

News image

  Nem csak a keresztényeknél, hanem más vallásoknál is megfigyelhető, hogy vannak témák, amiről erkölcstelenség...

Bővebben

Az ige

News image

Keresztény gyülekezetben igen gyakran használt szó, az „ige”. A Biblia szavait nem csak a...

Bővebben

A mi Bibliánk

News image

Már meg sem lepődök, amikor egy állítólagos istenhívő ember a Biblia hitelességét, tartalmát vonja...

Bővebben

Keresztény csapda

News image

Minden vallásnak megvan a maga gyengesége. Vannak olyan vallások, amelyek a kereszténységnél jóval több...

Bővebben

More in: Lelki utak, Téveszmék, Bizonyosságok, Gyógytanácsok, Ördögi játékok

Egészség

A gyógyító megbocsátás

News image

A legtöbb ember fejében a megbocsátás szó kapcsán olyan ember jut eszébe, akire haragszik,...

Bővebben

A gyógyító ima

News image

Amikor az ember megbetegszik, gyakran Istenhez fordul segítségül. Van, akinek meghallgattatik és van, és...

Bővebben

Lélek szerinti gyógyulás

News image

A lélek szerinti gyógyulás a legnemesebb, mivel nemcsak a test gyógyulását idézi elő, hanem...

Bővebben

A test szerinti gyógyulás

News image

Ha egy test megbetegszik, a gyógyulásra igen sok lehetősége van. Lehetőség van lélek szerinti...

Bővebben

More in: Lelki egészség, Testi egészség

Életmód

Az ünnep

News image

Napjainkban a naptár minden egyes bejegyzésére jut egy, vagy több olyan dolog, amelyről az...

Bővebben

Feng Shui ítélete

News image

Az ember egykor szabad volt és éppen ezért boldog is. A (fél)tudás tette rabbá és...

Bővebben

21 nap

News image

Első indiai utam során történt mindaz, amit elmesélek Nektek. Remélem, hogy hasznos tapasztalat lesz mindannyiótoknak,...

Bővebben

Hajfestés

News image

Naponta találkozom olyan reklámokkal az utcák plakátjain, a kirakatokban, a médiában, amelyek különböző hajfestési technikákat...

Bővebben

More in: Táplálkozás, Sport, szabadidő, otthon, Munka, hivatás, Szépségápolás

Kapcsolatok

A párkapcsolatok sikere

News image

A hamis próféták szerint egy párkapcsolat sikerét a horoszkóp határozza meg, akkor lehet tartós,...

Bővebben

A „keresztény hódítás”

News image

A cím természetesen új fogalom a keresztény szótárban, valójában azt akarja sugallni, hogy miképpen...

Bővebben

Szexuális védelem

News image

Sok hívő ember számára okoz kételyt, hogy eldöntse, bűn-e a szexuális életben a védekezés. Ebben a...

Bővebben

Társkeresés

News image

Tegnap nézem a Fókuszt a TV-ben és számomra nem megdöbbentő hír hangzik el. Magyarország legnagyobb...

Bővebben

More in: Közösségek, Párkapcsolatok, Felebarátság, Család

Napi bölcsesség

Arról ismered meg a hitetlen embert, hogy háborog, mint a felkorbácsolt tenger, de az igaz hívő olyan, mint a háborítatlan tó vize, mert hitében megnyugvást talál.

Napi dilemma

Minden nap dönthetsz, hogy követed-e az emberiség által megismert korlátokat, vagy hiszel abban, hogy Istenben minden lehetséges, és ledöntöd azokat.

Oltári szentség PDF Nyomtat Email
Írta: Administrator   
2011 június 03. (péntek) 09:35

Ahány népcsoport, annyiféle törvényt ír elő a helyes táplálkozásra. Az egyik a vegetáriánus életmódot, a hinduk a vegetáriánus táplálkozást részesíti előnyben, a harmadik a Biblia írásai szerint megengedi a páros ujjú patás (kérődző) állatok fogyasztását táplálékként. A tudás illúziójában szenvedő embereknek, bár ismeretük tengernyi, legtöbbjüket még sem menti meg, amikor eljön az idő.

Most nem a fenti ügyben szeretnék véleményt szolgáltatni, hanem a táplálkozás egy másik aspektusáról szeretnék írni, amit a keresztények oltári szentségnek hívnak. Az ételek felajánlása által történő megtisztítása szinte minden vallás alapjai között megtalálható, a felajánló így szabadítja meg az étkét a káros szellemi erőktől, mindattól az állati tulajdonságoktól is, amelyet a hús képvisel. A hívő ember tápláléka így válik egyenrangúvá, sőt némely esetben többé, mint a vegetáriánusok tápláléka, a hit által. Remélem a cikkből megérted, hogy egy húsevő igaz keresztény, hamarabb kerül a paradicsomba, mint egy vegetáriánus ezoterikus. Persze ez nem a keresztények kiváltsága, mert minden népnek megadatott, hogy megismerje az igazságot, azonban a népek ragaszkodásukban elutasították azt.

A keresztény hagyomány azonban ennél jóval többet ígér. Az étel és az ital felajánlása, hogy az legyen a megváltójuknak teste és vére, olyan misztériumot tartalmaz, amelyet az átlag ember elképzelni sem képes. Nem minden ember van megáldva, hogy ismerhesse a lélek titkait, azonban ennek a misztériumnak a kegyelme őket is elhívja Istenhez. Hogyan?

Ez a misztérium a végidőkre készíti fel az emberiséget, amelyek minden szentkönyvben megvannak írva. Amikor az emberiségre rászakad a végzete, egyetlen lény, a Megváltó által menekülhetnek meg azok az emberek, aki a kiválasztottak a világ kezdete óta. Azok az emberek, akik képesek a kritikus órában eggyé válni vele, elragadtatnak az eljövendő pokol elől és hitük által megmenekülnek.

Az oltári szentség lényege, hogy azáltal, hogy lélekben az ételt és az italt a Megváltójuk testévé és vérévé változtatják és azt fogyasztják, azonosulni, eggyé válni képesek a Megváltójukkal azok az emberek, akik ezt nem rutinként, hitetlenül, hanem teljes odaadással képesek végrehajtani. Az ember azzá válik, amit megeszik és megiszik. Aki a Megváltót "fogyasztja", az vele azonosul. Amikor pedig eljő az idő, és az Emberfia ismét eljő az Isten dicsőségében, azok is felemeltetnek, akik azonosulni tudtak vele.

Az oltári szentség nem az elégséges, de a szükséges feltétele az elragadtatásnak. Az elégséges feltétel pedig az, amit e portálon már annyit emlegettem: az ember várja vissza tiszta szívből az Urát, és ékesítse önszántából magát lelki kincsekkel. Amit meg tud tenni, azt tegye meg, ne várja tétlenül a vőlegényt, mert amikor az látja a menyasszony igyekezetét, lakodalomba hívja és egy asztalnál eszik vele.

A keresztény papok tévednek abban, hogy az oltári szentség az ő kiváltságuk, mert a Megváltó minden embernek ajándékozta ezt a kiváltságot. Nem csak vasárnap a szentmisén tudod magadhoz venni ezt a misztériumot, hanem saját otthonodban is, amikor eszel és iszol... sőt éttermekben, vendégségben is, ha van hited és nem szégyenled, hogy te keresztény vagy! Aki szégyenli, annak úgyis mindegy, hogy miként veszi magához a kenyeret, aki azonban nem tagadja meg a hitét, amikor más emberek előtt is kell megnyilvánulnia, az már fél lábbal a Mennyországban van. Képzeld el, ha minden vasárnap szentelt ostyát eszel, de a hét többi napján bűnt, milyen kiválasztott lehet belőled? Az oltári szentség nem csak a papok kiváltsága, mert ha az lenne, akkor nagy bajban lenne az emberiség.

Azért tanítalak, hogy életed legyen, és a fekete ruhába szenteknek látszó emberek se tudjanak eltéríteni az igazságtól. Sok embernek, sok fajta ismerete van az életről. Sok tanító és pap, akik ostobán csak törvényeket hajtanak végre, mert azt mondták nekik, hogy azt kell végrehajtaniuk, de nincs értelmük benne, ezért megtévesztenek sokakat. A sok ismeret és a törvény buzgó követése sem lesz elegendő, hogy megmeneküljenek a harag elől, mert a törvény nem a szívükben lakozik, hanem tanult emberi törvény az. Az Isteni törvényeknek viszont célja és oka van, amikor beteljesülnek, a törvények oka fogyottá válnak és megszűnnek, mert Isten szabadságra teremtette az embert és nem rabságra.  Követhettek jósokat, horoszkóp tudósokat, vagy reikiseket, prána nadisokat, ha nem ismeritek az Isteni szándékot, ők nem menthetnek meg benneteket és gyermekeiteket. Legfeljebb félelmet keltenek bennetek, hogy itt van már a világvége, vagy ott van már a vég, de én a kiutat mutatom meg nektek, a keskeny ösvényt, amit ha követtek, nem csak életetek lesz, hanem boldogságotok is. Az ember, aki nem ismeri a jövőt, de nem vet, hogy holnap arathasson, ostobán, a sötétség rabságában él, mert amikor a jövő feltárul, hozhat szépet és jó, de hozhat kínt, szenvedést és halált is. Nem tudhatod. De azt tudhatod, hogy a jövőben is boldog akarsz lenni, és ma kell megcselekedni, ami azzá tesz. Ma kell felkészítened magad arra, hogy a jövőben se legyen hitetlenséged és fájdalmad, amely boldogtalanságot szülhet. Hát cselekedj! Ékesítsd magad még ma fel...

Utolsó frissítés: 2011 június 03. (péntek) 09:45
 

Napi figyelmeztetés

Vigyázz! Ha bármelyik vallás, vagy gyülekezet bármely követője nem fogadja el Krisztust, annak neve nincs benne a Bárány Életkönyvében. Sok ember fog megdöbbenni, amikor eljő az elragadtatás ideje, de ők itt maradnak annak ellenére, hogy hívőknek tartották magukat.

Téves mondások

A szeretetért és kegyelemért egyetlen adósságod van csupán, a hála. Ugyanakkor mindezekért te még ezt sem várhatod el, ha boldog akarsz lenni. A te jutalmad ne legyen más, mint az öröm, hogy segíthettél.