Ma 2024. március 29., péntek, Auguszta napja van. Holnap Zalán napja lesz.

Szavazás

Te hogyan várod leghelyesebben Krisztus eljövetelét?
 

Lelki élet

Keresztény tabuk

News image

  Nem csak a keresztényeknél, hanem más vallásoknál is megfigyelhető, hogy vannak témák, amiről erkölcstelenség...

Bővebben

Az ige

News image

Keresztény gyülekezetben igen gyakran használt szó, az „ige”. A Biblia szavait nem csak a...

Bővebben

A mi Bibliánk

News image

Már meg sem lepődök, amikor egy állítólagos istenhívő ember a Biblia hitelességét, tartalmát vonja...

Bővebben

Keresztény csapda

News image

Minden vallásnak megvan a maga gyengesége. Vannak olyan vallások, amelyek a kereszténységnél jóval több...

Bővebben

More in: Lelki utak, Téveszmék, Bizonyosságok, Gyógytanácsok, Ördögi játékok

Egészség

A gyógyító megbocsátás

News image

A legtöbb ember fejében a megbocsátás szó kapcsán olyan ember jut eszébe, akire haragszik,...

Bővebben

A gyógyító ima

News image

Amikor az ember megbetegszik, gyakran Istenhez fordul segítségül. Van, akinek meghallgattatik és van, és...

Bővebben

Lélek szerinti gyógyulás

News image

A lélek szerinti gyógyulás a legnemesebb, mivel nemcsak a test gyógyulását idézi elő, hanem...

Bővebben

A test szerinti gyógyulás

News image

Ha egy test megbetegszik, a gyógyulásra igen sok lehetősége van. Lehetőség van lélek szerinti...

Bővebben

More in: Lelki egészség, Testi egészség

Életmód

Az ünnep

News image

Napjainkban a naptár minden egyes bejegyzésére jut egy, vagy több olyan dolog, amelyről az...

Bővebben

Feng Shui ítélete

News image

Az ember egykor szabad volt és éppen ezért boldog is. A (fél)tudás tette rabbá és...

Bővebben

21 nap

News image

Első indiai utam során történt mindaz, amit elmesélek Nektek. Remélem, hogy hasznos tapasztalat lesz mindannyiótoknak,...

Bővebben

Hajfestés

News image

Naponta találkozom olyan reklámokkal az utcák plakátjain, a kirakatokban, a médiában, amelyek különböző hajfestési technikákat...

Bővebben

More in: Táplálkozás, Sport, szabadidő, otthon, Munka, hivatás, Szépségápolás

Kapcsolatok

A párkapcsolatok sikere

News image

A hamis próféták szerint egy párkapcsolat sikerét a horoszkóp határozza meg, akkor lehet tartós,...

Bővebben

A „keresztény hódítás”

News image

A cím természetesen új fogalom a keresztény szótárban, valójában azt akarja sugallni, hogy miképpen...

Bővebben

Szexuális védelem

News image

Sok hívő ember számára okoz kételyt, hogy eldöntse, bűn-e a szexuális életben a védekezés. Ebben a...

Bővebben

Társkeresés

News image

Tegnap nézem a Fókuszt a TV-ben és számomra nem megdöbbentő hír hangzik el. Magyarország legnagyobb...

Bővebben

More in: Közösségek, Párkapcsolatok, Felebarátság, Család

Napi bölcsesség

A szeretet jutalma az örök élet, a bűn zsoldja a halál! Ha Isten minden parancsolatát befogadtad, akkor se várj cserébe örök életet, mert a jutalmadat csak akkor kaphatod meg, ha feltétel és elvárás nélkül szolgálod az igazságot, ahogy a megváltód ezt tette. Ő azonban már az igaz törekvést is méltatja.

Napi dilemma

Minden nap titkolhatod, hogy mit tettél, és egész életeden átvezet a belső szenvedés, vagy elismered, hogy ki vagy, és szenvedésed lecsökken a jóvátétel idejére.

Lélekcsapda PDF Nyomtat Email
Írta: Administrator   
2011 április 12. (kedd) 12:37

A Föld nevű bolygón a Sátán szövi hálóját, hogy megtévessze Isten választottjait. A lélekcsapda az egyik leghatásosabb fegyvere, amellyel magához láncolja a lelket. A csapdába jutott emberen csak Isteni kegyelem segíthet. A lélekcsapda az emberi tudat olyan képződménye, amely az embert hosszabb időre, vagy örökre a sötétség fogságába ejti.

A Földön szinte minden ember kisebb-nagyobb csapdák fogságában él, ez alól a Dalai láma és a Római pápa sem kivétel. Csupán néhány néhány prófétának adatik meg, hogy ezeken a csapdákon felül tudjanak kerekedni. A lélekcsapda a szenvedély (vonzás, vágy, stb.) és a sötétség (tagadás, nem tudás, stb.) kötőerők egyes megnyilvánulásainak olyan együttállása az emberben, amelyben minimum két ilyen megnyilvánulás kizárja egymás beteljesülését, így az ember életének továbbhaladásában megreked.

Nem tudom ebben a cikkben az összes lélekcsapdát felsorolni, inkább igyekszem hasznos példákat adni, amelyben a lényegét megérthetitek, és akkor képesek lesztek felismerni magatokban.

 

Az ember a létszükségleteivel esik a legkönnyebben csapdába. Előfordult-e már veletek, vagy ismertek-e olyan embert, aki elégedetlen volt az anyagi helyzetével és szeretett volna önállóvá válni, például valamilyen vállalkozásba kezdeni, de nem volt elég pénze. Abban hitt, hogy előbb munkájából pénzt csinál, abból a pénzből pedig beindítja vállalkozását. Azonban a jelenlegi munkájából semmit, vagy igen keveset tudott félretenni. Figyeld meg jól a csapdát: amíg nincs pénzem, nem merek vállalkozást indítani, amíg nem indítom el a vállalkozásomat, addig nem lesz pénzem. Amíg nincs pénzem, addig nem tudom beindítani a vállalkozásomat. Érzed az ördögi képződményt? Az egyik esemény oka függ a másik céljától és fordítva. Ebben a formában lehetetlen a beteljesülés. Ha az ember nem változtat az összefüggéseken, kielégítetlen érzése marad. Ehhez hasonló az a képzet is, amikor egy vállalkozó abban hisz, hogy új eszközöket kellene beszereznie ahhoz, hogy vállalkozása többet termeljen, de nincs pénze új eszköz vásárlásra. A képzet így néz ki: nincs elég pénzem; ahhoz, hogy több pénzem legyen, új eszközt kellene vásárolnom, így több lenne a bevételem, azonban nincs pénzem új eszközt sem vásárolni, így nem is lesz több pénzem, és így tovább.

 

A másik leggyakoribb csapda a nemi ösztönnel kapcsolatban alakul ki. Ez miatt a csapdának emberek milliói a rabjai. Amíg az ember nem boldog önmagában, addig a szexualitást nem tudja megélni teljességgel egyetlen partnerrel sem, de a legtöbb ember tudatában ott van az ördögi terv önmagába záródó része is: amíg nem tudja megélni a szexualitást teljességgel, addig nem érzi magát boldognak. Az ember, amíg nem elégedett önmagával, nem képes elfogadni elégedettséggel a párját sem, de amíg nem elégedett a párjával, nem elégedett önmagával sem, hiszen mindig hajtja a vágy, hogy a párját saját gyengeségeihez igazítsa. Így él le sok ember hosszú életet, és nem érti, hogy miért boldogtalan. Azért mert az ördög csapdájába esett…

 

A lélekcsapda a személyközi kapcsolatokban is kiválóan működik.  Az egyik ember nem bocsát meg a másiknak, amíg az meg nem bocsát. A másik ember nem bocsát meg az egyiknek, míg az meg nem bocsát (vagy nem kér bocsánatot). Kész is a lélekcsapda! Én nem fogadlak el téged, míg te el nem fogadsz engem… ugye milyen szép lélekcsapda, ha ezt te is így gondolod? Abban a pillanatban a lélek megrekedt. Nem tudok önzetlen lenni hozzád, mert te sem vagy önzetlen hozzám. Ha te is így gondolod, mindketten csapdában vagyunk… Remélem érted a lélekcsapda működését.

Gondold meg, hány ilyen képzet van benned. A csapdák nem csak egyénileg, hanem csoportosan is működnek, társadalmi csoportokon, vallási intézményeken, nemzeteken átnyúlóan is.

A lélekcsapdából nehéz a kiút egy tudatlan ember számára, a felvilágosultabb embereknek pedig mások a csapdái. A lehetséges kiút az Isteni beavatkozásban, vagy az ember áldozatvállalásában rejlik. Az a csapdába esett lélek tud önmagától kiszabadulni, aki képes felismerni a csapdát, és aki képes a szabadulásért segítséget kérni, vagy meghozni a megfelelő áldozatot (pl.: a fent említett példában: én megbocsátok, s nem várom el, hogy a másik is megbocsásson.).

 

Lélek, ha fogságba esik, a szabadság hiánya szenvedést hoz rá és az ördög könnyen hatalmába kerítheti. El ne hidd magadról, hogy benned nincs lélekcsapda, mert ha nem lenne, te lennél a szentek szentje. Azért írtam ezt a cikket, hogy felismerd, s keresd az ellenszert. Ha pedig megtaláltad, felismerted magadban a lélekcsapdát, akkor közeleg a felszabadulásod ideje is. Ez az Istenbe vetett hit egyetlen értelme. Járhattál bármilyen spirituális iskolába, míg a saját csapdáidat nem ismered meg, addig az iskola csak előkészítő volt számodra. Amikor felismered, majd képes vagy döntéseidben elkerülni, vagy legalábbis tudatosan felvállalni a lélekcsapdákat, akkor végezted el az első osztályt. Lásd a hamis tanítókat, a szeretetről beszélnek neked, pedig ők sem tudják mi az... én az odavezető útról beszélek neked, hiszek benne, hogy közületek többen megértik az elhívást.

Utolsó frissítés: 2011 május 28. (szombat) 20:07
 

Napi figyelmeztetés

Óvakodj a képmutatástól! Ha gyengébb vagy a leggyengébbek között, és legkisebb a legkisebbek között, sok ember indul meg szánalomra és megvetésre irántad. Azonban mindegyiknél nagyobb és erősebb leszel, ha gyengeségedet megmered vallani a világnak. Az ember ereje az őszinteségében rejlik, nem a beszédében.

Téves mondások

Az Isten felé való minden igaz törekvés végül elvezet Istenhez. Tartozzál bármelyik valláshoz, legyél hívő, vagy tudós, ha buzgón keresed az igazságot, minden bizonyára meg is találod.