Ma 2023. december 07., csütörtök, Ambrus napja van. Holnap Mária napja lesz.

Szavazás

Te hogyan várod leghelyesebben Krisztus eljövetelét?
 

Lelki élet

Keresztény tabuk

News image

  Nem csak a keresztényeknél, hanem más vallásoknál is megfigyelhető, hogy vannak témák, amiről erkölcstelenség...

Bővebben

Az ige

News image

Keresztény gyülekezetben igen gyakran használt szó, az „ige”. A Biblia szavait nem csak a...

Bővebben

A mi Bibliánk

News image

Már meg sem lepődök, amikor egy állítólagos istenhívő ember a Biblia hitelességét, tartalmát vonja...

Bővebben

Keresztény csapda

News image

Minden vallásnak megvan a maga gyengesége. Vannak olyan vallások, amelyek a kereszténységnél jóval több...

Bővebben

More in: Lelki utak, Téveszmék, Bizonyosságok, Gyógytanácsok, Ördögi játékok

Egészség

A gyógyító megbocsátás

News image

A legtöbb ember fejében a megbocsátás szó kapcsán olyan ember jut eszébe, akire haragszik,...

Bővebben

A gyógyító ima

News image

Amikor az ember megbetegszik, gyakran Istenhez fordul segítségül. Van, akinek meghallgattatik és van, és...

Bővebben

Lélek szerinti gyógyulás

News image

A lélek szerinti gyógyulás a legnemesebb, mivel nemcsak a test gyógyulását idézi elő, hanem...

Bővebben

A test szerinti gyógyulás

News image

Ha egy test megbetegszik, a gyógyulásra igen sok lehetősége van. Lehetőség van lélek szerinti...

Bővebben

More in: Lelki egészség, Testi egészség

Életmód

Az ünnep

News image

Napjainkban a naptár minden egyes bejegyzésére jut egy, vagy több olyan dolog, amelyről az...

Bővebben

Feng Shui ítélete

News image

Az ember egykor szabad volt és éppen ezért boldog is. A (fél)tudás tette rabbá és...

Bővebben

21 nap

News image

Első indiai utam során történt mindaz, amit elmesélek Nektek. Remélem, hogy hasznos tapasztalat lesz mindannyiótoknak,...

Bővebben

Hajfestés

News image

Naponta találkozom olyan reklámokkal az utcák plakátjain, a kirakatokban, a médiában, amelyek különböző hajfestési technikákat...

Bővebben

More in: Táplálkozás, Sport, szabadidő, otthon, Munka, hivatás, Szépségápolás

Kapcsolatok

A párkapcsolatok sikere

News image

A hamis próféták szerint egy párkapcsolat sikerét a horoszkóp határozza meg, akkor lehet tartós,...

Bővebben

A „keresztény hódítás”

News image

A cím természetesen új fogalom a keresztény szótárban, valójában azt akarja sugallni, hogy miképpen...

Bővebben

Szexuális védelem

News image

Sok hívő ember számára okoz kételyt, hogy eldöntse, bűn-e a szexuális életben a védekezés. Ebben a...

Bővebben

Társkeresés

News image

Tegnap nézem a Fókuszt a TV-ben és számomra nem megdöbbentő hír hangzik el. Magyarország legnagyobb...

Bővebben

More in: Közösségek, Párkapcsolatok, Felebarátság, Család

Napi bölcsesség

A szeretet jutalma az örök élet, a bűn zsoldja a halál! Ha Isten minden parancsolatát befogadtad, akkor se várj cserébe örök életet, mert a jutalmadat csak akkor kaphatod meg, ha feltétel és elvárás nélkül szolgálod az igazságot, ahogy a megváltód ezt tette. Ő azonban már az igaz törekvést is méltatja.

Napi dilemma

Minden nap eldöntheted, hogy hazudsz-e másoknak és önmagadnak, s a végén úgy belekeveredsz az illúzióba, hogy még te sem tudod, ki vagy valójában, vagy egyszer, ha fájdalmasan is-, de megvallod hazugságaid és Krisztusban felszabadulsz.

A szeretet koldusai PDF Nyomtat Email
Írta: Administrator   
2011 április 12. (kedd) 12:44

A tudatlan ember azt gondolja, hogy mindent tud a világról, a kezdő útkeresőben feldereng az igazság, hogy mennyi mindent nem tud még róla, a haladó útkereső rájön, hogy minden ember a szeretet koldusa. Csak az az ember lépheti át a mennyország kapuját, aki felismerte saját sötétségét, s aki képes volt legyőzni azt. A sötétség elleni küzdelem a krisztusvárás egyik alapköve is.

Ne kételkedj abban, hogy ördögök járnak álruhában közöttünk, akiknek az a feladata, hogy ebben az illúzióban megtartsák az emberiséget, s arra törekednek tudatlanul, hogy az Ember végső bukását elősegítsék. Amikor egy-egy emberben fel is dereng az igaz szeretet és az igazság igénye, mindig van kísértő, aki gondoskodik arról, hogy az ember megelégedjen az igazság helyett féligazságokkal és szeretet helyett kötődésekkel, ragaszkodásokkal. Így lett minden ember a szeretet koldusa.

A koldusok más emberek segítségét kérik, hogy meglegyen mindennapi szükségletük. A szeretet koldusai közül igen kevés az, aki felmeri vállalni a többi ember előtt, hogy neki szeretethiánya van, ki nem mondott kérését inkább a napi tettei tükrözik. A felületes és hasonlóan koldus emberek persze nem veszik észre, hogy mások is a szeretetért koldulnak, így történnek meg olyan tragédiák, amelyeknek oka az, hogy egymás mellett élő emberek nem figyelnek egymásra. Nem figyelnek arra, hogy a másik tettei azt mutatták, szüksége van figyelemre, törődésre, egy kedves szóra, egy információra, amely elveszi a kételyeit.
A szeretet koldusai a saját „nyelvükön” kérnek téged, hogy szeress, s ennek a nyelvnek az értelmezése nem túl bonyolult, ha az ember elrugaszkodik mindennapi önző életétől és meglátja a másik embert is a maga valóságában. A szeretet koldusa „kéréseinek” formái a következő:
 • A szeretet koldusa különleges akar lenni, hogy az emberek figyeljenek rá, keresi az alkalmat, hogy ő legyen az emberek figyelmének központja. Ha ezt nem éri el, depressziós lesz és/vagy erkölcstelenségekkel hívja magára mások figyelmét.
 • A szeretet koldusa a karrier rabszolgája, családja körében folyton arról beszél, hogy milyen sokra vitte, milyen elismeréseket kapott, mennyi fizetésemelésben részesült.
 • A szeretet koldusa az anyagi javaival vonja magára mások figyelmét. Mindig fontosnak tartja, hogy bemutassa új szerzeményeit, burkoltan és alig észrevehetően dicsekszik, ha ingatlant, vagy ingóságot vásárol, fontosnak tartja, hogy mások elismerjék anyagi törekvéseit.
 • A szeretet koldusa öltözködésére és testi adottságainak fejlesztésére, illetve kihangsúlyozásával igyekszik fürdeni mások szeretetében.
 • A szeretet koldusa büszkén és indokolatlanul gyakran hangsúlyozza párjának erősségeit, vagy éppen gyengeségeit, mert mindkettővel mások figyelmének középpontjába kerül.
 • A szeretet koldusa mindent megtesz, hogy gyermekét a lehető legjobb színben tüntesse fel, túlhangsúlyozza annak képességeit, messzemenő következtetéseket von le egy-egy kora gyermekkori tendenciából. Sok koldust az sem érdekli, ha gyermeke lelki világa sérül, ő akkor is a legnagyobb csillogást akarja gyermekének: mert közben ő maga is csilloghat.
 • A szeretet koldusát a tanulásban nem az igaz tudásvágy vezérli, hanem az, hogy egy-egy iskolai fokozatot begyűjtsön (érettségi, diploma). A tudásnál gyakran többre értékeli a papírt, amelyet gyakran ki is helyez a lakásában.
 • A szeretet koldusa versenyzik, uralkodik rajtad (szexuálisan, érzelmileg, stb.) és fél a kudarctól, a (lelki)fájdalomtól, illetve a kritikától.
 • A szeretet koldusa túlbuzgó a segítségben, ott is segíteni akar másokon, ha másoknak valójában nincs is szüksége segítségre.
 • A szeretet koldusa meg akar felelni az embereknek, gyakran hitetlenül eljátszik szerepeket, amelyekről úgy gondolja, hogy a másik jóindulatát elnyerheti, ugyanakkor fél a konfrontációtól.
 • A szeretet koldusa folyamatosan hazudozik, dicsekszik, igyekszik mindig jó színben feltüntetni magát, vagy folyamatosan saját fájdalmáról beszél, hogy sajnálják az emberek.
 • A szeretet koldusa képes folyamatosan semmit mondó dolgokat mesélni neked, akár több órán keresztül is. Mindenről véleménye van, akkor is, ha nincs annak valóságtartalma, fontos, hogy a szó nála maradjon.
 • A szeretet koldusa titkokat őriz magáról és a saját múltjáról, mert attól fél nem szeretnék őt az emberek, ha megtudnák, ki ő valójában.
 • A szeretet koldusa baleseteivel és betegségeivel „dicsekszik”, hogy azzal is magára vonja az emberek figyelmét, sőt gyakran azért „menekül” betegségbe, hogy az emberek foglalkozzanak vele.
A fenti lista természetesen nem teljes, s talán rájöttél, hogy miről szól. A szeretet koldusai nem tudatosan, de a legkülönbözőbb trükkökkel rabolják egymástól az életerőt, amely mások figyelme által összpontosul a koldusra. Amíg figyelek rád, addig megosztom magamat veled, így részesülhetsz az én életerőmből.
Az emberi evolúció során fejlődtek ki ezek az életerő szerzési mechanizmusok, ugyanakkor egy alapvető tévedésen alapulnak: Az embernek valódi életerőt az igazság, az ember hite adhat, az aki a fenti mechanizmusok bármelyikét is gyakorolja az csapdában van: a saját maga ördögi csapdájában. Az illúziót a tudatlanság és az elkülönültség érzet adja. Képzeld el, hogy amikor a fenti dolgokat elköveted, egyben formálod más emberek rólad alkotott hitét, amely egy idő után súlyos teherként nehezedik rád, és igen nehezen tudsz szabadulni belőle. Gyakorlatilag erős törvényként hatnak rád. Többek között ezért is olyan nehéz valóban változni azoknak az útkeresőknek, aki az Isteni törvények mellett kötelezték el magukat. Persze, itt nem a felületes változásokról beszélek, mint a celebeknél hallható, hogy 1-2 hónap alatt teljesen megváltoztak. Ez nem igaz, az ilyen kommunikáció is, csak egy koldus tevékenység, hogy újra magukra vonják a figyelmedet.
Néhány kivétellel, minden ember koldus! A kolduslétből való kitörésért előbb meg kell értened az élet legnagyobb igazságait. Nem fontos hová születtél, milyen volt a múltad, az fontos, hogy képes vagy-e elköteleződni egy boldogabb jövő felé. Nem fontos, hogy mi a szakmád, mi a foglalkozásod, mekkora vagyonod van és főleg nem fontos, hogy vannak-e körülötted emberek, és ők kicsodák. Nem érdekes, hogy ki milyen fiatal és nem fontos, hogy ki milyen öreg. Nem az a fontos, hogy mások szeretnek-e, hanem az a fontos, te szeretsz-e másokat és önmagadat. Nem az a fontos, mások minek, vagy kinek tartanak, hanem az a fontos, te kinek tartod magad.
Ha a kolduslétből ki szeretnél törni, be kell látnod, hogy minden létező a testi evolúción kívül egy tudati evolúción keresztül megy át, amelyben nem az a kérdés, hogy kinek megy gyorsabban és kinek lassabban, csak az a fontos, hogy létezik ez az evolúció. Ha felismered, hogy minden embernek ez az evolúció a célja és a sorsa, akkor be tudod látni, hogy az evolúciót meggyorsítani, a célt hamarabb elérni úgy lehet, ha az ember felismeri, hogy a tudati evolúcióban nincs versenyhelyzet. Az egyik ember előrébb jár az anyagi teremtésben, a másik ember többet tud a kapcsolatokról, a harmadik fejlettebb felelősségfelvállalási képességekkel rendelkezik, azonban mindegyiknek meg van a maga gyengesége is, amelyben viszont éppen az evolúció alacsonyabb fokán áll. Ugye, érted? Minden ember egyszerre áll a létra nálad magasabb és alacsonyabb fokán is. Ha ezt a dolgot megérted, akkor rájössz, hogy nincs szükséged mások figyelmére, nincs szükséged a versenyre és te magad is képes vagy feltétel nélkül szeretni bármely embert. Aki valamilyen aspektusból fejlettebb nálad, az mind a tanítód lehet, aki pedig alacsonyabb szinten az mind a tanítványod.
Ha nem mások szeretetére utazol, hanem arra, hogy te elérd azt, hogy miképpen szerethetsz minden embert, elérkezik hozzád a világosság korszaka. Amikor az emberről lehull az illúzió, az önmagában megteremtett szeretet és béke kapcsán összehangolódik az Isteni életerővel. Nem lesz többé szüksége arra, hogy koldulja mások szeretetét, hanem Isten maga ad neki életerőt, amely örök életet biztosít és vég nélküliséget. A szeretet koldusainak útja a krisztusi széles út, ne járjatok rajta, mert a pokolba vezet. A keskeny úton nem arra törekszel, hogy életerőt kapj, hanem arra, hogyan tudsz eggyé válni vele. Az ehhez vezető út pedig nem koldulással, hanem lemondással és megbocsátással van fémjelezve.
Utolsó frissítés: 2011 május 28. (szombat) 20:13
 

Napi figyelmeztetés

Óvakodj a képmutatástól! Ha gyengébb vagy a leggyengébbek között, és legkisebb a legkisebbek között, sok ember indul meg szánalomra és megvetésre irántad. Azonban mindegyiknél nagyobb és erősebb leszel, ha gyengeségedet megmered vallani a világnak. Az ember ereje az őszinteségében rejlik, nem a beszédében.

Téves mondások

Ne legyen, csak egy mércéd. Amilyen mércével mérsz a rokonoknak és ismerősöknek, olyan mércével mérj az idegeneknek és az ellenségeknek is. Ha követed ezt a törvényt, hamar eléred a mennyek országát.