Ma 2024. március 04., hétfő, Kázmér napja van. Holnap Adorján és Adrián napja lesz.

Szavazás

Te hogyan várod leghelyesebben Krisztus eljövetelét?
 

Lelki élet

Keresztény tabuk

News image

  Nem csak a keresztényeknél, hanem más vallásoknál is megfigyelhető, hogy vannak témák, amiről erkölcstelenség...

Bővebben

Az ige

News image

Keresztény gyülekezetben igen gyakran használt szó, az „ige”. A Biblia szavait nem csak a...

Bővebben

A mi Bibliánk

News image

Már meg sem lepődök, amikor egy állítólagos istenhívő ember a Biblia hitelességét, tartalmát vonja...

Bővebben

Keresztény csapda

News image

Minden vallásnak megvan a maga gyengesége. Vannak olyan vallások, amelyek a kereszténységnél jóval több...

Bővebben

More in: Lelki utak, Téveszmék, Bizonyosságok, Gyógytanácsok, Ördögi játékok

Egészség

A gyógyító megbocsátás

News image

A legtöbb ember fejében a megbocsátás szó kapcsán olyan ember jut eszébe, akire haragszik,...

Bővebben

A gyógyító ima

News image

Amikor az ember megbetegszik, gyakran Istenhez fordul segítségül. Van, akinek meghallgattatik és van, és...

Bővebben

Lélek szerinti gyógyulás

News image

A lélek szerinti gyógyulás a legnemesebb, mivel nemcsak a test gyógyulását idézi elő, hanem...

Bővebben

A test szerinti gyógyulás

News image

Ha egy test megbetegszik, a gyógyulásra igen sok lehetősége van. Lehetőség van lélek szerinti...

Bővebben

More in: Lelki egészség, Testi egészség

Életmód

Az ünnep

News image

Napjainkban a naptár minden egyes bejegyzésére jut egy, vagy több olyan dolog, amelyről az...

Bővebben

Feng Shui ítélete

News image

Az ember egykor szabad volt és éppen ezért boldog is. A (fél)tudás tette rabbá és...

Bővebben

21 nap

News image

Első indiai utam során történt mindaz, amit elmesélek Nektek. Remélem, hogy hasznos tapasztalat lesz mindannyiótoknak,...

Bővebben

Hajfestés

News image

Naponta találkozom olyan reklámokkal az utcák plakátjain, a kirakatokban, a médiában, amelyek különböző hajfestési technikákat...

Bővebben

More in: Táplálkozás, Sport, szabadidő, otthon, Munka, hivatás, Szépségápolás

Kapcsolatok

A párkapcsolatok sikere

News image

A hamis próféták szerint egy párkapcsolat sikerét a horoszkóp határozza meg, akkor lehet tartós,...

Bővebben

A „keresztény hódítás”

News image

A cím természetesen új fogalom a keresztény szótárban, valójában azt akarja sugallni, hogy miképpen...

Bővebben

Szexuális védelem

News image

Sok hívő ember számára okoz kételyt, hogy eldöntse, bűn-e a szexuális életben a védekezés. Ebben a...

Bővebben

Társkeresés

News image

Tegnap nézem a Fókuszt a TV-ben és számomra nem megdöbbentő hír hangzik el. Magyarország legnagyobb...

Bővebben

More in: Közösségek, Párkapcsolatok, Felebarátság, Család

Napi bölcsesség

Ha a hazugsághoz ragaszkodsz, makacs vagy, ha az igazsághoz, vagy a fogadalmadhoz, akkor hű. Rajtad kívül senki meg nem tudja mondani, melyik urat szolgálod, hisz senki nem ismeri azt, hogy miben hiszel. Ám a hűséget onnan ismerni meg, hogy naggyá és erőssé teszi a követőjét.

Napi dilemma

Minden nap eldöntheted, hogy újabb és újabb spirituális módszert akarsz-e megismerni, amely mivel nélkülözi a teljes igazságot, gyakran cserben hagy, vagy igaz hitet akarsz szerezni, amely nem hagy cserben soha.

A hamis próféta 7 feje PDF Nyomtat Email
Írta: Administrator   
2011 május 10. (kedd) 06:14

Vannak intézmények, amelyek "jót akarnak neked", s ezért információ-áradatot zúdítanak rád, amely átalakítja életedet, kalitkába zárnak, már azt sem tudod, hogy ezen a világon mi az igaz és mi a hamis. A hamis próféta szellemének hét feje az, amely megtéveszti az emberiséget.

Az első fej nem más, mint a hamis tudomány. A tudomány oltárán elvérzett tudósok hamis eszmékhez, hamis tanúkat, azokhoz hamis laboreredményeket produkálnak a hírnév és a velejáró anyagi haszon reményében. Meghamisított kísérleti eredmények, eltúlzott statisztikák, szemtelen és erkölcstelen általánosítások jellemzik az ilyen tudósokat. Az emberekben pánikot, félelmet keltenek csak azért, hogy igazukat bizonyítsák. Ezért fordul elő, hogy helytelen táplálkozási tanácsok, hamis tiltások látnak napvilágot. Ne egyél banánt, mert rákkeltő, nem menj napra, mert rákot okoz, ne egyél sót, mert magas vérnyomásod lesz, kiesik az összes fogad, ha nem azzal fogkrémmel mosol fogat. Sorolhatnám a végtelenségig a hamis tudomány még hamisabb eszméit, amellyel ölik az embereket. Ölik, mert ha elhiszed hamis szavaikat és mégis ellene cselekszel, a hited ölhet.

A hamis próféta másik feje a média. Nem csak az a bűne, hogy a hamis tudomány eszméit kontroll nélkül teríti a gyanútlan emberek között, hanem az is, hogy az erkölcstelenség nagyobb hírnek számít, mint az igazság. A csoda és az eseményhajhászás közben nagyobb a figyelmet kap egy hűtlen celeb, vagy egy képmutató sztár, mint az aki igaz értékeket képvisel. A nézettségért, olvasottságért folyó harcban nem ritka az információk olyan mértékű torzítása, túlzása, amelyből az emberek hamis következtetéseket vonhatnak le. A tudatlan emberek figyelmét a média helytelen fókuszokra irányítja, így torzul az emberek értékítélete és erkölcsi tartása is.

A harmadik fej a hamis vallásosság. A legtöbb vallási vezető törvényeket tanít az embereknek, amelyek mögött nincs megértés. Az ilyen törvény pusztán emberi törvény, de nem szolgálja az ember isteni mivoltát. A legtöbb ember így nem értheti meg, hogy nem azért nem ölök embert, vagy nem azért nem lopom meg, mert tiltja egy isteni parancsolat, hanem azért nem, mert ő is én vagyok, s ha bűnt követek el, akkor magamnak ártok. A bűn nem tesz szabaddá és boldoggá, azonban az anyagi dolgokhoz való kötetlenség az igen. Az embereknek nem törvényeket kell tanítani, hanem gondolkodásmódot, amellyel megérthetik a lét lényegét.

A negyedik fej a politika. A pénzközpontú, alacsony erkölcsi szinten lévő országokban két célja van. Az egyik a hatalom gyakorlása, a másik, hogy az embert az egyéni szükségletei kielégítésén túl arra is sarkallja, hogy más emberek szükségleteit, extra-szükségleteit is kielégítse. Ezt kizsákmányolásnak nevezik, azonban ezt olyan finom eszközökkel teszi, hogy az emberek a megtévesztés által képesek mozgósítani magukat egy-egy ügyért. Valójában a politika soha nem az átlagembereket szolgálja, hanem a gazdag embereket további vagyonosodását. Az egyszerű emberek kapnak valamennyi koloncot, azért, hogy az illúzió megmaradhasson. Erről szólnak a választási kampányok. Az utóbbi időben magyar földön nem született igaz politikus. A demokrácia pedig a természetben nem létező jelenség, illetve ma sincs valódi demokrácia egyetlen államban sem. Azt nem tartom demokráciának, ahol az anyagi javakkal rendelkező csoportosulások - amelyek mögött komoly lobbi érdekek is vannak- közül választhat az ember.

Az ötödik fej a  globalizáció. Minél több ember van egy embercsoportban, annál inkább elvész az egyéniség. Helyette sablon embereket "fejlesztenek" ki, akik minden szempontból pótolhatók. Ez persze magával hozza a totális kontroll szükségességét, amelynek lényege, hogy az emberek sablon folyamatok között gépies cselekvésekre kényszerítik, és minden lépését ellenőrzik. Ez a jelenség van leírva a bibliai jelenések könyvében is. A globalizáció és az egyre erősödő kontroll elveszi az ember szabadságát a tévedéstől, illetve a bűntől, így egyre messzebb kerül a felszabadulástól is, hiszen az ember a bűn által ismerheti meg önmagát és azáltal nyílik meg benne az igény a felszabadulásra. Isten minden ember bűnét szabadon hagyja, a sátán pedig az ember vérét akarja a bűnért.

A hatodik fej az ezotéria. Az ezotéria veszélyesebb mindegyik korábbi fejnél, mert olyan hamis hitet, és ezáltal illúziót ad az embernek, amelyben elhiteti, hogy igaz tudásra lelt. A kártyavetés, a jövőbelátás, az asztrológiai is mind arra "tanít", ha nem is közvetlen módon, hogy hit és bizalom nélkül, hogyan tudsz elevickélni az életben. Az Istenben vetett hit ennél jóval többet nyújt: felszabadulást a lét szenvedései alól, tudatos gondolkodást, felelősségvállalást a tetteidért, illetve megtanít igazából harmóniában élni Istennel. Hidd el nekem, van okom azt mondani, hogy a halott látók, a holtak birodalmát öröklik, a kártyavetőkkel és a csillagimádókkal együtt.

A hetedik fej nem más, mint a hamis celebek. Az emberiség fölé olyan emberek kerülnek, akik gyengék nem csak a hitben, az erkölcsben, az igazságban, de életösztönük is csekély. Az emberek bálványozzák őket, kíváncsiak minden lépésükre és nem veszik észre, hogy a hamis fa hamis gyümölcsöt terem. Rácsodálkoznak, ha betegek, pedig bűneik gyümölcse az, egyetértenek a hűtlenségükkel, pedig Istent a hűtlen ember meg sem közelítheti, csak aki megbánta és letette azt. Megbámulják képmutató szeretetüket, sőt gyönyörködnek hamis ezoterikus szokásaikon. Az emberek nem értik a törvényt, hogy amit elfogadnak az bennük van. Ha örülnek a bűnnek, akkor bűnösök, ha magasztalják a bűnöst, akkor bálványimádók. Aki egy celebért lesz öngyilkos, az osztozik annak sorsában a halála után is, mert ez a törvény. Aki egész életében Istent imádta, az halála Isten hajlékába jut. Aki egész életében celebet imádott, az a celebbel lesz egy sorsú: ha a celeb pokolra jut bűneiért, az imádója sem kerülheti el sorsát.

Íme az ellenség, aki megtéveszti az embert és tudatlanul bár, de halálát okozza. Aki Istenben hisz, ne higgyen a hamis próféta egyetlen megnyilvánulásában sem, mert az illúzió csapdába csalhatja. Aki Istent szomjazza higgyen a szentkönyvek tanításainak. A hamis próféta hét feje akkor is hazudik, ha igazságot és szeretetet kiált, a szentkönyvek szerzői Istent imádó hívők voltak. Döntsd el, kinek hiszel. Ne annak higgy, aki azt mondja: szeretlek... mert aki szeret megfed téged, hogy életed legyen, de életét adja érted. A hamis próféta azt mondja szeretet, s gyáván fut el, ha jő a veszély.

 

Utolsó frissítés: 2011 május 28. (szombat) 13:12
 

Napi figyelmeztetés

Vigyázz/ Ne attól félj, ami megtörténhet veled, hanem attól, hogy a félelmed miatt közben elfelejtesz boldoggá lenni. Ha megsértenek, ha elhagynak, ha bántanak, csak ideig-óráig fáj. Ha jó előre félsz, az lehet egész életedben fájni fog. Ha nem ismered a jövőt, minek szenvedésre ítélned magad?

Téves mondások

Megismerni a végtelent az emberi aggyal nem lehetséges, de megélni azt, arra mindenki képes. Amikor elmúlik a kettősség kitágul a tér és megáll az idő, s beteljesedik Isten ígérete az öröklétről.