Ma 2022. augusztus 09., kedd, Emőd napja van. Holnap Lőrinc napja lesz.

Szavazás

Te hogyan várod leghelyesebben Krisztus eljövetelét?
 

Lelki élet

Keresztény tabuk

News image

  Nem csak a keresztényeknél, hanem más vallásoknál is megfigyelhető, hogy vannak témák, amiről erkölcstelenség...

Bővebben

Az ige

News image

Keresztény gyülekezetben igen gyakran használt szó, az „ige”. A Biblia szavait nem csak a...

Bővebben

A mi Bibliánk

News image

Már meg sem lepődök, amikor egy állítólagos istenhívő ember a Biblia hitelességét, tartalmát vonja...

Bővebben

Keresztény csapda

News image

Minden vallásnak megvan a maga gyengesége. Vannak olyan vallások, amelyek a kereszténységnél jóval több...

Bővebben

More in: Lelki utak, Téveszmék, Bizonyosságok, Gyógytanácsok, Ördögi játékok

Egészség

A gyógyító megbocsátás

News image

A legtöbb ember fejében a megbocsátás szó kapcsán olyan ember jut eszébe, akire haragszik,...

Bővebben

A gyógyító ima

News image

Amikor az ember megbetegszik, gyakran Istenhez fordul segítségül. Van, akinek meghallgattatik és van, és...

Bővebben

Lélek szerinti gyógyulás

News image

A lélek szerinti gyógyulás a legnemesebb, mivel nemcsak a test gyógyulását idézi elő, hanem...

Bővebben

A test szerinti gyógyulás

News image

Ha egy test megbetegszik, a gyógyulásra igen sok lehetősége van. Lehetőség van lélek szerinti...

Bővebben

More in: Lelki egészség, Testi egészség

Életmód

Az ünnep

News image

Napjainkban a naptár minden egyes bejegyzésére jut egy, vagy több olyan dolog, amelyről az...

Bővebben

Feng Shui ítélete

News image

Az ember egykor szabad volt és éppen ezért boldog is. A (fél)tudás tette rabbá és...

Bővebben

21 nap

News image

Első indiai utam során történt mindaz, amit elmesélek Nektek. Remélem, hogy hasznos tapasztalat lesz mindannyiótoknak,...

Bővebben

Hajfestés

News image

Naponta találkozom olyan reklámokkal az utcák plakátjain, a kirakatokban, a médiában, amelyek különböző hajfestési technikákat...

Bővebben

More in: Táplálkozás, Sport, szabadidő, otthon, Munka, hivatás, Szépségápolás

Kapcsolatok

A párkapcsolatok sikere

News image

A hamis próféták szerint egy párkapcsolat sikerét a horoszkóp határozza meg, akkor lehet tartós,...

Bővebben

A „keresztény hódítás”

News image

A cím természetesen új fogalom a keresztény szótárban, valójában azt akarja sugallni, hogy miképpen...

Bővebben

Szexuális védelem

News image

Sok hívő ember számára okoz kételyt, hogy eldöntse, bűn-e a szexuális életben a védekezés. Ebben a...

Bővebben

Társkeresés

News image

Tegnap nézem a Fókuszt a TV-ben és számomra nem megdöbbentő hír hangzik el. Magyarország legnagyobb...

Bővebben

More in: Közösségek, Párkapcsolatok, Felebarátság, Család

Napi bölcsesség

Az Isten felé való minden igaz törekvés végül elvezet Istenhez. Tartozzál bármelyik valláshoz, legyél hívő, vagy tudós, ha buzgón keresed az igazságot, minden bizonyára meg is találod.

Napi dilemma

Eldöntheted, hogy a halálba menekülsz-e a szenvedésed miatt, s akkor a pokolban a jelenleginél sokkal nagyobb szenvedés vár rád, vagy végre felelősséget vállalsz életedért, és ha lassan is, de kibogozod a szenvedésed benned rejlő okát.

Isten szolgák ítélet alatt PDF Nyomtat Email
Írta: Administrator   
2011 május 10. (kedd) 06:33

Vallási vezetők, papok és tanítók. Az a feladatuk, hogy az emberiséget felemeljék és felszabadítsák. Isten szolgáinak vallják magukat, de sokuknak nagyobb ítéletet készített elő Isten, mint az egyszerű embereknek, mert több ezer, több millió lélek bukása szárad lelkükön. Persze, erről mit sem tudnak és még annak ellenére sem változtattak hamis eszméiken, szokásaikon, hogy ismerik a papságról szóló próféciákat.

Mindegy melyik valláshoz tartozik az, aki emberek sokaságainak beszél a lélek rejtelmeiről, de emberi törvényeket tanít, ha hamis erkölcsi rendet alkot, amely nemhogy felemelné, de sűrű sötétségbe taszítja az embert. Alapvetően egy vallási vezetőnek az általános bűnökön kívül az alábbiak okozhatják bukását:

  • A hamis példamutatás
  • Ha megtévesztő, hamis információkat ad át Istenről, a lélekről
  • Ha szent dolgokat kisajátít, de azoknak kiszolgáltatásában nem jár el lelki ismeretesen
  • Ha szent dolgokat olyan embereknek szolgáltatja ki, akik nem érdemlik meg
  • Ha illúziót kelt

Hamis példamutatás

A hamis példamutatásnak a legszembetűnőbb és egyben legsötétebb példája a katolikus egyháznak a pápaválasztása. Azt hirdetik a világon, hogy Isten akarata a választás, a megszavazott pápa mégis kap időt arra, hogy nyilatkozzon elfogadja-e a tisztséget. Ha a választás Isten akarata, ellenállhat-e egy vallási vezető ennek az akaratnak? Nem okozza-e bukását, ha nemet mond? Persze, az egyes papok is mutathatnak példát hitetlenségükről. Legkézenfekvőbb példája, amikor választásokkor saját érdekeiknek megfelelően terelgetik a hívőket, pedig ismerik a törvényt: ne legyen, csak egy mércéd! Ez azt jelenti, hogy minden embercsoportra, minden emberre egyféleképpen tekints. Ez a feltétel nélküliség alapelve.

A megtévesztés

Ülök a templomban, vagy beszélek Krisna tudatú vallási vezetőkkel, buddhista szerzetesekkel soha nem hallott hamis eszméket hirdetnek a lélekről, Istenről (a buddhisták Istenekről). Beszélnek szeretetről, miközben vonzódásról szólnak szavaik, beszélnek lemondásról, miközben az elfojtásról szól igéjük, ha rákérdezek egy-egy témára, olyan idegesek lesznek és zaklatottak, hogy pontosan tudom: nemhogy lemondtak, a szívük mélyén ott a vágy… azonban soha nem mernék ezt bevallani. Beszélnek igazságról, de két mondaton belül háromszor mondanak saját maguknak ellent. Krisna tudatú emberek beszélnek szabadságról, de most a munka kötöttsége helyett a kéregetés kötöttsége van rajtuk. Lelkes Krisna hívő pedig úgy beszél nekem az egyéni lélekről, a lélek megosztottságáról, mintha az ABC-t mondaná, pedig éppen a saját vallásalapítója hirdette a lélek egységét. A buddhisták beszélnek arról, hogy az ember önmaga is felemelkedhet, közben ők is Buddhához és Istenekhez imádkoznak, ha előrébb akarnak jutni az úton. Furcsa azt megállapítanom, hogy a legkevesebb információt Mohamed próféta adta át az emberiségnek Isten természetéről, mégis a leghűségesebb és leghitelesebb hívők minden vallás között. Ezzel messze nem akarom kiemelni és a többi vallás fölé emelni őket, mert igen sok téveszme kering az iszlám berkein belül, de a hitelességük miatt biztosan jutalmat kapnak. Emlékszem Indiában Bangalore városában található ISCON a Krisna hívők fellegvára. Lépcsőin csak lépésről lépésre haladhat az ember, és templom szolgák sokasága felügyeli, hogy Krisna és Rama neveit dicsőítő mantrát mindenki zengje. Mire felértem a templomban valóban ráhangolódtam a mantrára, elhaladtam az oltár előtt, ahol csak kordonok mentén lehetett menni. Az oltár után rögtön lekapcsolt két templom szolga és az oltár mögé vitt, leültetett bennünket. A kezdeti képmutató érdeklődés a hovatartozásom felöl rögtön átcsapott abba, hogy nekik van egy jó üzleti ajánlatuk. Vásároljak meg egy szálláshelyet, cserébe időnként ingyenes utazást biztosítanak nekem a kezelésük alatt lévő hasonló szálláshelyekkel. Természetesen csak az utazási költséget kell fizetnem. Amikor ennek ellentmondtam (nagyon sok pénzt kértek a semmiért), és felajánlottam, hogy a templomra adományozok egy jelképes összeget, akkor elvezettek egy urnához, ahol a templomszolga immár nem olyan kedvesen beledobta a pénzt, majd sebesen otthagyott… ez a „felvilágosult” ember képmutatása.

Szent dolgok kisajátítása

Nincs annál sötétebb dolog a világon, ha a szent dolgokat kisajátítja egy vallási intézmény, és amikor az embereknek azt ki kell szolgáltatni csak pénzért, vagy lelketlenül teszik meg. Eljön az idő, amikor a vallási vezetők szégyene nyilvánosságra kerül. Ugyanis, ha egy vallási vezető megkeresztel egy embert, és az felnőttkorában mégis a szülei bűneinek nyomdokait tapossa, akkor az a pap nem volt alkalmas a keresztségre, hiszen az eredendő bűne nem töröltetett el, mint ahogy a keresztségnek el kellene törölni azt. Ha egy pap föladja az utolsó kenetet és a lélek az utolsó napon nem támad fel romolhatatlanságban, akkor a pap nem volt alkalmas, hogy a kenetet feladja. Sajnos, több más dologban is elmarasztalható a katolikus egyház. A keresztség, az oltári szentség, a házasság, és a többi szentség is az egyház kisajátítása alá került, ugyanakkor lelketlenül elmormolt igével, szentlélek kitöltése nélkül képmutatás minden cselekedet. A világ legkönnyebb dolga azt mondani, hogy én házasnak nyilvánítottalak téged, ha elváltál, akkor bűnöztél. Nem azért, mert ez nem igaz, hanem azért, mert a pap sem kötötte meg lélekkel a házasságot! Amit lélekkel kötnek az a frigy elszakíthatatlan. Sorolhatnám tovább, de nem a papok vérét akarom, hanem igazságot. Azért mondom el nektek, hogy ne nyugodjatok bele a hamisságba, hanem keressétek az igazságot, mert ahol az igazság, ott az Isten is. Ahol pedig nincs igazság, ott az ördög az úr.

A meg nem érdemelt szentség

Ha egy pap olyan embernek szolgáltat ki egy szentséget, aki nem teljes szívéből és lelkéből akarja azt, ha nem kötelezi el magát teljes lélekkel Isten iránt, olyan mintha disznók elé gyöngyöt szórna. Nem értékeli annak ékességét a képmutató ember, és nem segít rajta a szentség sem. A világ egyik legnagyobb hazugsága a következő: ahhoz, hogy pap előtt esküdj hűséget, szükség van a bérmálkozásra. Ahhoz, hogy bérmálkozz, szükség van a keresztelésre. Nem az a fontos, hogy komolyan gondolod-e a házasságot, nem az a fontos, hogy teljes szívedből akarod-e a szentlelked, sőt az sem fontos, hogy teljes szívedből le akarod-e tenni a bűnt. Elég, ha elmormolsz a pap után néhány sablon szöveget és máris mehetsz… azzal az illúzióval, hogy bűn nélküli lettél, hogy kitöltött a lélek, vagy, hogy szent házasságot kötöttél. Ennél érdekesebb, hogy hogyan tud egy pap megbocsátani olyan embernek, aki nem kéri, illetve nem szolgálta meg a bűnbocsánatot. A pap elmormolja a feloldozó szöveget, a hívő egy óra múlva a templom kertben már gyűlölettel telve pletykál haragosáról. Ma pár ezer forintért bárkit beavatnak a reikibe, a prana nadiba, hamis guruk adnak istennevet mantrázni (japa) bűnbánat és elkötelezettség nélküli embereknek. Buddhista szerzetesek adnak lelkükben forrongó embereknek buddhista nevet, ezáltal olyan illúzióba lökve őket, hogy lettek valakik a megvilágosodás útján.

Az illúziókeltés

Egy vallási vezetőnek, tanítónak nem az a feladata, hogy illúziót keltsen, hanem hogy eloszlassa azt. Azt gondoljátok, hogy elég, ha azt mondjátok Krisna, vagy Jézus és máris visszatértetek az édenbe? Nem! Nem az jut be a mennyek országába, aki azt mondja „Uram” , hanem az aki cselekszi az igazságot. Minden vallási vezetőt számon kérnek az Úr napján, aki az illúziót keltette, de minden hívőt is, aki elhitte a hazugságról, hogy igazság. Mert nem arra intett benneteket egyetlen vallásalapító sem, hogy fogadjátok el igaznak, amit az ember mond, hanem arra, hogy keressétek meg az igazságot és mérjetek meg minden embert, aki az igazság nevében jön el hozzátok, hogy meg ne tévesszen titeket.

Ha így tesztek, nem tartjátok szent dolognak az ami nem szent, nem tartjátok szent embernek az, aki bűnös. Mihaszna templomba járni, ha nem épül a lélek és mihaszna az igének, ha nem fogadjátok be. Ha az illúzió kell nektek fogadjátok el azt, aki viszont Isten országára vágyik… az ébredjen fel álmából és keresse az igazságot.

 

Utolsó frissítés: 2011 május 28. (szombat) 13:00
 

Napi figyelmeztetés

Óvakodj az írástudók gyümölcsétől. Az Isteni igéje azért van, hogy kételyt oszlasson el benned, hogy megismerd az életet, az írástudó pedig hamis értelmével kételybe sodor, s ezáltal megfoszt a teljességtől.

Téves mondások

A szeretetért és kegyelemért egyetlen adósságod van csupán, a hála. Ugyanakkor mindezekért te még ezt sem várhatod el, ha boldog akarsz lenni. A te jutalmad ne legyen más, mint az öröm, hogy segíthettél.