Ma 2022. augusztus 14., vasárnap, Marcell napja van. Holnap Mária napja lesz.

Szavazás

Te hogyan várod leghelyesebben Krisztus eljövetelét?
 

Lelki élet

Keresztény tabuk

News image

  Nem csak a keresztényeknél, hanem más vallásoknál is megfigyelhető, hogy vannak témák, amiről erkölcstelenség...

Bővebben

Az ige

News image

Keresztény gyülekezetben igen gyakran használt szó, az „ige”. A Biblia szavait nem csak a...

Bővebben

A mi Bibliánk

News image

Már meg sem lepődök, amikor egy állítólagos istenhívő ember a Biblia hitelességét, tartalmát vonja...

Bővebben

Keresztény csapda

News image

Minden vallásnak megvan a maga gyengesége. Vannak olyan vallások, amelyek a kereszténységnél jóval több...

Bővebben

More in: Lelki utak, Téveszmék, Bizonyosságok, Gyógytanácsok, Ördögi játékok

Egészség

A gyógyító megbocsátás

News image

A legtöbb ember fejében a megbocsátás szó kapcsán olyan ember jut eszébe, akire haragszik,...

Bővebben

A gyógyító ima

News image

Amikor az ember megbetegszik, gyakran Istenhez fordul segítségül. Van, akinek meghallgattatik és van, és...

Bővebben

Lélek szerinti gyógyulás

News image

A lélek szerinti gyógyulás a legnemesebb, mivel nemcsak a test gyógyulását idézi elő, hanem...

Bővebben

A test szerinti gyógyulás

News image

Ha egy test megbetegszik, a gyógyulásra igen sok lehetősége van. Lehetőség van lélek szerinti...

Bővebben

More in: Lelki egészség, Testi egészség

Életmód

Az ünnep

News image

Napjainkban a naptár minden egyes bejegyzésére jut egy, vagy több olyan dolog, amelyről az...

Bővebben

Feng Shui ítélete

News image

Az ember egykor szabad volt és éppen ezért boldog is. A (fél)tudás tette rabbá és...

Bővebben

21 nap

News image

Első indiai utam során történt mindaz, amit elmesélek Nektek. Remélem, hogy hasznos tapasztalat lesz mindannyiótoknak,...

Bővebben

Hajfestés

News image

Naponta találkozom olyan reklámokkal az utcák plakátjain, a kirakatokban, a médiában, amelyek különböző hajfestési technikákat...

Bővebben

More in: Táplálkozás, Sport, szabadidő, otthon, Munka, hivatás, Szépségápolás

Kapcsolatok

A párkapcsolatok sikere

News image

A hamis próféták szerint egy párkapcsolat sikerét a horoszkóp határozza meg, akkor lehet tartós,...

Bővebben

A „keresztény hódítás”

News image

A cím természetesen új fogalom a keresztény szótárban, valójában azt akarja sugallni, hogy miképpen...

Bővebben

Szexuális védelem

News image

Sok hívő ember számára okoz kételyt, hogy eldöntse, bűn-e a szexuális életben a védekezés. Ebben a...

Bővebben

Társkeresés

News image

Tegnap nézem a Fókuszt a TV-ben és számomra nem megdöbbentő hír hangzik el. Magyarország legnagyobb...

Bővebben

More in: Közösségek, Párkapcsolatok, Felebarátság, Család

Napi bölcsesség

Ha arra születtél, hogy önmagadat ünnepeld, s emlékezz mulandó dolgokra, a halál fia vagy. Ha pedig Istent ünnepled és az Ő örökérvényű bölcsességeire emlékezel, élni fogsz, s örömed nagyobb lesz azoknál, akik önmagukat ünneplik.

Napi dilemma

Minden nap eldöntheted, hogy aggódással tekintesz-e a jövőre, s ezzel lassan, de biztosan megteremted azt, amitől félsz, vagy reménnyel és bizakodással várod Istentől azt, amire szükséged van.

Megvilágosodás PDF Nyomtat Email
Írta: Administrator   
2011 május 10. (kedd) 07:04

Utazom Budapest egyik fő utcáján és érdekes plakáthirdetésre leszek figyelmes. „Megvilágosodás azonnal!” – hirdeti a viszonylag nagy felület. Kicsit jobban utána nézek, és meglepő eredményeket találok a megvilágosodásról. Önmagukat, vagy egymást mindenféle spirituális mesternek, tanítónak nevező emberek árulnak pénzért különféle technikákat Istennel való kapcsolatra, illetve a megvilágosodásra.

Tudd, hogy megtévesztenek! A meditáció önmagában nem jelent megvilágosodást, ahogy néhány spirituális tanítás sem. Istennel nem kell felvenned a kapcsolatot, mert folyamatosan benned van és te benne. A felvilágosodásnak nincs módszere és nincs technikája, az igazi nagy felvilágosodottak közül egy sem érte el sem heteken-hónapokon tartó meditációval, sem pedig az ige évekig tartó tanulásával a megvilágosodást. Amíg az ember –még ha igazak is az ismeretei- pusztán ismeretként hordozza az igaz tudást, de nem éli át azokat, illetve azok kapcsán nem szabadul meg a felesleges illúzióktól, hamis tudástól, nem érheti el a megvilágosodást. A buddhista szerzetesek az egész életüket szentelik elengedésre, megbocsátásra, még sem következik be a megvilágosodás a többségüknél.

Kerüld el azokat az embereket, akik azt mondják, van 3, vagy öt szabály, hisz a szabályok éppen a felszabadulástól való félelem teremtményei. Azokat kerüld el, akik előző életes regressziót tartják a felvilágosodás útjának, mert hidd el, az elme képes a meglévő események, konfliktusok mintáit egy múltbeli környezetbe belehelyezni. Azt sem hidd el, hogy a meditációt vezető személy irányítására az már felvilágosodás, ha Istent, vagy az angyalát el tudod képzelni, sőt azt sem, ha mindenféle járműveket látsz, amellyel a világvégén el tudod hagyni a földet. Ne hidd el, hogy a reiki és a prána nadi megvilágosodást hoz. Lehet, bár kisebb csodákat tesznek, kavicsokat teremtenek a semmiből, tűzet szítanak a gyertyára, vagy gyógyítanak, de a szándékukban ott a kapni akarás, illetve azzal, hogy pénzért árulják mindezt, lényegükben ott a sötétség. Legyen bármilyen beavatás eredménye, aki meg nem ismeri önmagában az Istent, nem lehet felvilágosult. Ha valaki azt mondja, hogy eggyé vált Istennel és utána sámándobolást, reikit, tarot kártyát, tűzön járást tanít nektek, biztosan hazudik. Aki eggyé vált Istennel, az a szívében nem kételkedik a döntéseiben és annak nincs szüksége döntéspótló játékokra. Azoknak se higgy, aki azt híresztelik magukról, hogy ők Isten klónjai. Aki ilyet állít, nem csak nem tud semmit az igazságról, de még ostoba is, mert lelki aspektusokat nem lehet klónozni, ráadásul Isten, aki egy van és nincs kívüle más, nem lehet klón. Kerüld el az angyallátó tanfolyamokat, ahol bár nem látsz angyalt, és csak a technikát tanulhatod meg, hogy láss, ám úgy engednek utadra, hogy most nem, de ha elég sokat gyakorolsz, akkor biztosan látni fogod őket. Kerüld el azokat, ahol legfelsőbb lényekről beszélnek. A legfelsőbb lények, a legfelsőbb személy csak az elválasztottságban, a kettősségben léteznek, így az illúzió velejárói.

Nem tudok annyi ellenpéldát hozni, amennyi van a piacon a megvilágosodást ígérők között. Amíg a kettősség el nem oszlik, addig a világosság fel sem dereng. Az előző élet tudása és élménye a kettősségből való, a felvilágosodás utáni vágy a kettősségből való, ahogy minden félelem és minden vágy is. Aki ezek mentén szervezi az életet, nem ismeri a végső igazságot. Vakok vezetnek világtalanokat, s ezzel együtt mennek a szakadék felé. Nem jelent felvilágosodást az sem, ha az embernek van egy-egy jó felismerése. Bár kétséget kizáróan a helyes felismerések szabadabbá teszik az embert, azonban fontos megkülönböztetni a tanulást, mint utat és a felvilágosodást, mint célt.

Úgy látszik az ördög ma nyerésre áll Istennel szemben, azonban az ő bukás éppen akkor következik be, amikor már csaknem teljes a diadala. Ugyanis, amikor a sötétség ezen a földön már nem tud hova növekedni, a kettősség hatalma akkora lesz, hogy minden lényt pusztulásra ítél, akkor meg fogjátok látni, hogy Isten fényessége, a valódi világosság egyetlen pillanat alatt eltörli a sötétséget. Amikor pedig meglátjátok eljönni az emberfiát nagy fényességgel, a menyasszonyai, akik ébren vártak rá és akik nem hagyták megtéveszteni magukat az ördög által, megkapják a megvilágosodás szentségét. Nekik megadatik, hogy megértsék, mi a valódi világosság. Aki pedig világosságnak hitte a sötétséget és ahhoz ragaszkodott, de nem kereste Isten igazságát, kivettetik és kiírtatik a földről, hogy meg ne tévessze többé az igazakat. A megvilágosodás eredménye a tiszta öntudat, az önvaló. Az ember, akinek létezése más emberektől függ, messze jár ettől. Nem az a baj, ha az ember sötét, mert ha hisz a megváltójában, akkor a világosodása már igen közel van. Az a baj, hogy az ördög megtévesztésével az ember világosságnak hiszi a sötétséget és elfordul megváltójától. aki az egyetlen utolsó reménye lehet.

 

Utolsó frissítés: 2011 május 28. (szombat) 12:57
 

Napi figyelmeztetés

Óvakodj az energiát Istenként tisztelő emberektől. Ha energiát küldesz olyan eseményre, amelyet szeretnél elérni, akkor nem döntöttél és nem bocsájtottál meg. Így erővel akarod elérni azt, amire vágysz. Az igazsághoz nem szükséges efféle varázslat.

Téves mondások

Az az ember szereti az Istent, aki igyekszik megismerni őt, aki bízik benne, és igyekszik ő maga is tökéletebbé válni, s nem az, aki félelemből, vagy szükségből vágyik rá, de nem cselekszi az ő tanítását.