Ma 2022. augusztus 08., hétfő, László napja van. Holnap Emőd napja lesz.

Szavazás

Te hogyan várod leghelyesebben Krisztus eljövetelét?
 

Lelki élet

Keresztény tabuk

News image

  Nem csak a keresztényeknél, hanem más vallásoknál is megfigyelhető, hogy vannak témák, amiről erkölcstelenség...

Bővebben

Az ige

News image

Keresztény gyülekezetben igen gyakran használt szó, az „ige”. A Biblia szavait nem csak a...

Bővebben

A mi Bibliánk

News image

Már meg sem lepődök, amikor egy állítólagos istenhívő ember a Biblia hitelességét, tartalmát vonja...

Bővebben

Keresztény csapda

News image

Minden vallásnak megvan a maga gyengesége. Vannak olyan vallások, amelyek a kereszténységnél jóval több...

Bővebben

More in: Lelki utak, Téveszmék, Bizonyosságok, Gyógytanácsok, Ördögi játékok

Egészség

A gyógyító megbocsátás

News image

A legtöbb ember fejében a megbocsátás szó kapcsán olyan ember jut eszébe, akire haragszik,...

Bővebben

A gyógyító ima

News image

Amikor az ember megbetegszik, gyakran Istenhez fordul segítségül. Van, akinek meghallgattatik és van, és...

Bővebben

Lélek szerinti gyógyulás

News image

A lélek szerinti gyógyulás a legnemesebb, mivel nemcsak a test gyógyulását idézi elő, hanem...

Bővebben

A test szerinti gyógyulás

News image

Ha egy test megbetegszik, a gyógyulásra igen sok lehetősége van. Lehetőség van lélek szerinti...

Bővebben

More in: Lelki egészség, Testi egészség

Életmód

Az ünnep

News image

Napjainkban a naptár minden egyes bejegyzésére jut egy, vagy több olyan dolog, amelyről az...

Bővebben

Feng Shui ítélete

News image

Az ember egykor szabad volt és éppen ezért boldog is. A (fél)tudás tette rabbá és...

Bővebben

21 nap

News image

Első indiai utam során történt mindaz, amit elmesélek Nektek. Remélem, hogy hasznos tapasztalat lesz mindannyiótoknak,...

Bővebben

Hajfestés

News image

Naponta találkozom olyan reklámokkal az utcák plakátjain, a kirakatokban, a médiában, amelyek különböző hajfestési technikákat...

Bővebben

More in: Táplálkozás, Sport, szabadidő, otthon, Munka, hivatás, Szépségápolás

Kapcsolatok

A párkapcsolatok sikere

News image

A hamis próféták szerint egy párkapcsolat sikerét a horoszkóp határozza meg, akkor lehet tartós,...

Bővebben

A „keresztény hódítás”

News image

A cím természetesen új fogalom a keresztény szótárban, valójában azt akarja sugallni, hogy miképpen...

Bővebben

Szexuális védelem

News image

Sok hívő ember számára okoz kételyt, hogy eldöntse, bűn-e a szexuális életben a védekezés. Ebben a...

Bővebben

Társkeresés

News image

Tegnap nézem a Fókuszt a TV-ben és számomra nem megdöbbentő hír hangzik el. Magyarország legnagyobb...

Bővebben

More in: Közösségek, Párkapcsolatok, Felebarátság, Család

Napi bölcsesség

Az az ember, aki szomjazza és kutatja az igazságot, követi azt, amit igaznak hisz, és békességre, szeretetre törekszik, akkor is benne van az Élet könyvében, ha megtévesztett.

Napi dilemma

Mindennap eldöntheted, hogy saját fájdalmaid csillapításáért magad képére alakítod-e a világot, vagy önmagadat alakítod, úgy, hogy ne fájjon az élet.

Az álmok útján PDF Nyomtat Email
Írta: Administrator   
2011 május 10. (kedd) 07:08

Az álom igen különös tudati működés eredménye. Sokan próbálkoztak meg azzal, hogy megfejtsék titkát, illetve ma is léteznek álomfejtők, akik úgy gondolják, hogy ismerik az álombeli szimbólumokat. Bár én soha nem jártam álomfejtőnél, egyes fórumokon olvasva írásaikat, illetve az általam ismert emberek elbeszéléséből úgy gondolom, hasznos lehet, ha írok róla pár fontos dolgot.

Az alvás igazi funkciójára még nem jöttek rá a kutatók, s valószínűleg addig nem is fognak, míg pusztán testi értelmet akarnak keresni neki. Alvásra azoknak van nagyobb szüksége, akik kettősségben élnek és a testnek szüksége van a tudati kontroll kikapcsolásához annak érdekében, hogy elvégezhesse legfontosabb, a túlélést segítő funkcióit. Az alvás tehát egy védelmi mechanizmus.

Alvásközben születik az álomtevékenység, amelynek célja, hogy rendezze az ébrenlét alatt szerzett élményeket a tudatban. Ez jelentheti az élmények tárolását (hosszú távú memória megszerzése), de jelentheti az élmények érzelmi töltésének simítását is. Ennél fogva az álomban az érzéki élményeken (pl.: vizuális élmény) túl, megjelenhetnek a fel nem dolgozott vágyaink, félelmeink, a tudatban megvalósulásra váró képzeteink, sőt Isteni feladataink is, amelyet nem biztos, hogy az 5 érzékszervünkkel érzékelünk.

Az álmokban keveredik a valóság és az illúzió, ráadásul ezeknek álombeli megjelenése nem közvetlen módon, hanem az általunk ismert szótár, szimbólumok segítségével. Az is illúzió lenne, ha elhinnénk, hogy lelki törvényeket nem ismerő ember képes lenne egzakt álomfejtést produkálni, az is illúzió lenne, ha ez az ember valóban segítő információkat tudna átadni az álmot látó embernek. Nincs egyetemleges szimbólumrendszere az álomfejtésnek. Azáltal lehetséges egyetemessé tenni, ha hamis tanítók elhitetik veled, hogy az egyes szimbólumok mit jelentenek a te álmodban. Példának okáért nekem a kard nem jelent agressziót, hanem egy eszközt, amellyel az emberek az igazságért küzdenek (ki-ki a magáért).

Az álom illúzió az illúzióban. Az az ember, aki a valóságban is illúzióban él (akárcsak az álomfejtő), vajon nem illúzió-e annak az álma is? Szerinted, miért tiltja a Biblia az álomfejtést? Nem Istenért, hanem te érted, hogy ne keveredj általa még nagyobb illúzióba és meglásd a valóságot. A hamis álomfejtők csak tetőzhetik az illúzió hatását, mert hamis útmutatásaikkal olyan hamis dolgokat hiszel el, amelyek nem segítenek ugyan boldognak lenni, de tudatodat beszűkítik és nem fedezed fel a benned rejlő valóságot. A fájdalomtól való félelem démona, amely az embert olyan utakra téríti, amelyben nem kell szembenézni saját magával, hanem olcsó (vagy éppen drága?) pénzen vett illúzióban megnyugszik és elveszi figyelmét a fájdalom okáról.

Vannak természetesen valósághű álmok is, amelyben az élet üzen, hogy figyelj oda. Nagy kegyelem ez Istentől. Az ilyen álmok viszont nem a fájdalmaidról, és nem a vágyaidról szólnak. Arról ismerheted meg őket.

Ha ébren is álmodsz, előbb ébredj fel, hogy lásd meg a valóságot, merj szembe nézni félelmeiddel és ismerd meg vágyaidat. Valóban igazak? Vagy csak félsz önmagadban boldog lenni és ezért van szükség rájuk? Döntsd el te magad. Ha felébredsz, nincs szükség többé álmaid megfejtésére, mert az álmaid tiszták és világosak lesznek. Ha pedig ébren is álmodsz, és ebben az álomban alszol el, s álmodsz tovább, vajon milyennek látod majd azt az illúziót, amelyben élsz, ha felébredsz? Ha nem leszel tőle boldog, akkor botránkozz meg benne, és vesd el az életedből az ámítás démonát. Az illúzió segít, hogy kisebb fájdalommal éld át a valóságot, azonban ha körülszőtt téged, el nem enged. A Sátán nem nyíltan támad ellened, sőt elhiteti veled, hogy érted van és segít neked, azonban soha nem volt benne igazság, így embergyilkos volt kezdetektől fogva, amikor az első emberpárt megtévesztette. Aki viszont kardot hoz ellened, attól megrettensz, mert az gondolod, hogy az ellenséged, pedig menekülést ő hozhat neked. Ébredj fel!

 

Utolsó frissítés: 2011 május 28. (szombat) 13:02
 

Napi figyelmeztetés

Vigyázz/ Ne attól félj, ami megtörténhet veled, hanem attól, hogy a félelmed miatt közben elfelejtesz boldoggá lenni. Ha megsértenek, ha elhagynak, ha bántanak, csak ideig-óráig fáj. Ha jó előre félsz, az lehet egész életedben fájni fog. Ha nem ismered a jövőt, minek szenvedésre ítélned magad?

Téves mondások

Egy Isten van, és nincsen kívüle más. Boldog az az ember, aki törekszik, hogy megértse és átélje ezt az igazságot, amely egyben az egyetlen is az önvalóság tengerén.